Οι μισοί Έλληνες δεν μπορούν να πάνε ούτε μια βδομάδα διακοπές

NEWSROOM
Οι μισοί Έλληνες δεν μπορούν να πάνε ούτε μια βδομάδα διακοπές

Ούτε μια εβδομάδα διακοπές δεν μπορούν να κάνουν το 51% των Ελλήνων καθώς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για να απολαύσουν την ευκαιρία και το δικαίωμα της ξεκούρασης.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat που αφορούν όμως το 2018, πάνω από τους μισούς Ελληνες δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν οικονομικά ώστε να φύγουν έστω και για μία εβδομάδα από την κατοικία τους. Φέτος πάντως ως τώρα, παρατηρείται άνοδος στις διακοπές των Ελλήνων, με το λιμάνι του Πειραιά να έχει πληρότητα πάνω από 90% την τελευταία εβδομάδα στα δρομολόγιά του.

Η Ελλάδα στον συγκεκριμένο πίνακα της Eurostat για το 2018, είναι στην τρίτη θέση με το 51%, με την Ρουμανία να έχει το χειρότερο ποσοστό (58,9%) και την Κροατία να ακολουθεί (51,3%). Ίδιο ποσοστό μάλιστα με την Ελλάδα έχει η Κύπρος.

Η έρευνα αφορά φυσικά ανθρώπους από 16 ετών και πάνω, με το 28.3% σε όλη την Ευρώπη ωστόσο, να κρίνεται ενθαρρυντικό, καθώς το ποσοστό είναι κατά πολύ μειωμένο σε σχέση με το 2013, όταν και ήταν στο 39.5%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το χαμηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη το έχει η Σουηδία, η οποία είναι η μόνη χώρα που είναι σε μονοψήφιο αριθμό (9,7%). Ακολουθούν Λουξεμβούργο (10,9%), Δανία (12,2%), Αυστρία (12,4%) και Φινλανδία (13,3%).

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία, η χώρα μας είναι η μόνη που έχει αυξήσει τα ποσοστά αυτά την τελευταία πενταετία, την ώρα που οι υπόλοιπες είτε μένουν σταθερές, είτε το έχουν μειώσει.


ΣΧΕΤΙΚΑ