Οι πιο ακριβοί εμπορικοί δρόμοι στον κόσμο –Στην 14η θέση η Ερμού

NEWSROOM
Η Causeway Bay διατήρησε την πρώτη θέση στους πιο ακριβούς εμπορικούς δρόμους
Η Causeway Bay διατήρησε την πρώτη θέση στους πιο ακριβούς εμπορικούς δρόμους

Στους πιο ακριβούς εμπορικούς δρόμους του κόσμου συγκαταλέγεται η Ερμού στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με την ετήσια λίστα που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες. Πρώτη είναι η Causeway Bay του Χονγκ Κονγκ.

Η Causeway Bay διατήρησε την πρώτη θέση (μέση τιμή ενοικίου στα 25.965 ευρώ το τετραγ. μέτρο) που κατέχει από πέρυσι σπάζοντας το μπαράζ πενταετίας της 5th Avenue της Νέας Υόρκης, που βρέθηκε στην δεύτερη θέση, ακολουθούμενη από την New Bond Street του Λονδίνου, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της Cushman & Wakefield. Η ετήσια έκθεση «Κύριοι εμπορικοί δρόμοι σε όλο τον κόσμο» παρακολουθεί τα ενοίκια για 448 τοποθεσίες σε 68 αγορές – τον μεγαλύτερο αριθμό που συμπεριλήφθηκε ποτέ από τότε που ξεκίνησε το 1988. Η έκθεση κατατάσσει τις τοποθεσίες σύμφωνα με την πρωταρχική αξία ενοικίασης, χρησιμοποιώντας τα αποκλειστικά δεδομένα της Cushman & Wakefield.

Οι 20 πιο ακριβοί εμπορικοί δρόμοι στον κόσμο

Οι 20 πιο ακριβοί εμπορικοί δρόμοι στον κόσμο/Φωτογραφία: Cushman & Wakefield

Ο συντάκτης της έκθεσης, Ντάρεν Γιετς, επικεφαλής της εταιρείας EMEA στην Cushman & Wakefield, δήλωσε: «Από την πλευρά της απόδοσης ενοικίασης, τα αποτελέσματα του τρέχοντος έτους είναι ενθαρρυντικά και αποδεικνύουν την ανθεκτικότητα των κορυφαίων θέσεων. Οι μισθώσεις στους κορυφαίους δρόμους λιανικού εμπορίου του κόσμου, ήταν αρκετά σταθεροί και υπάρχει μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με το πού κατευθύνεται το λιανικό εμπόριο. Ωστόσο, υπάρχει πίεση προς τα κάτω στα ενοίκια σε πολλές αδύναμες περιοχές, ιδιαίτερα στις πιο ώριμες αγορές της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής. Στην Ασία, το λιανικό εμπόριο έχει αποδώσει γενικά καλά σε μια πολύ διαφορετική ομάδα αγορών.

Όσο για την παρουσία των ευρωπαϊκών χωρών στην φετινή λίστα, η New Bond Street παραμένει μπροστά από το Παρίσι και το Μιλάνο, (Avenue des Champs Elysees και Via Montenapoleone ) να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα. Στην πρώτη εικοσάδα και συγκεκριμένα στην 14η θέση βρίσκεται και η Ερμού (ανέβηκε μία θέση), με το ενοίκιο να φτάνει στα 3.420 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, σημειώνοντας μια αύξηση κατά 14% σε σχέση με το 2018.

Ερμού με κόσμο

Στην 14η θέση βρέθηκε η Ερμού της Αθήνας με την μέση τιμή ενοικίου στα 3.420 ευρώ

Συνολικά, πάντως, τα ενοίκια στο περίπου 70% των τοποθεσιών στην Ευρώπη ήταν σταθερά ή σχετικά ίδια με πέρυσι. Ωστόσο, η πόλωση είναι προφανής μεταξύ των πιο εδραιωμένων αγορών της Βορειοδυτικής Ευρώπης και της νότιας, Κεςντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, όπου οι ηλεκτρονικές πωλήσεις δεν έχουν ακόμη επιταχυνθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ