Ηλεκτρικό λεωφορείο της Yutong στους δρόμους της Αθήνας

NEWSROOM
Ηλεκτρικό λεωφορείο της Yutong στους δρόμους της Αθήνας

Στους δρόμους της Αθήνας βρίσκεται από σήμερα το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο πραγματοποιώντας δρομολόγια με επιβάτες.

Το ηλεκτρικό λεωφορείο είναι της κινεζικής εταιρείας Yutong, η οποία-όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της- ανταποκρινόμενη στην ανοιχτή πρόσκληση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών διαθέτει στον ΟΣΥ ένα ηλεκτρικό λεωφορείο για δοκιμαστική λειτουργία στο δίκτυο Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας για περίοδο δύο (2) μηνών.

Το ηλεκτρικό λεωφορείο είναι το πρώτο που θα εκτελεί δρομολόγιο με επιβάτες και συγκεκριμένα θα πραγματοποιεί την εξής διαδρομή σε καθημερινή βάση: Ομόνοια, Κλαυθμώνος, Σύνταγμα, Φιλελλήνων, Συγγρού, Αγ. Φωτεινή, Κολυμβητήριο, Άγαλμα Λόρδου Βύρωνα, Σύνταγμα, Ακαδημία, Rex, Ομόνοια.

Το λεωφορείο μήκους 12 μέτρων, είναι χαμηλού δαπέδου με 3 διπλές θύρες και μπαταρία χωρητικότητας 350 kWh η οποία μπορεί να φορτιστεί με ταχεία ή βραδεία φόρτιση. Διαθέτει κινητήρα ισχύος 350kw και ροπής 1200 Νm, σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα HSA (Hill Start Assist), εμπρόσθιες κάμερες για αποφυγή σύγκρουσης και σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας ενώ διαθέτει ράμπα για άτομα με ειδικές ανάγκες. Επιπροσθέτως είναι εξοπλισμένο με γυάλινα παράθυρα ανθεκτικά στην υπεριώδη ακτινοβολία, με ισχυρό κλιματισμό και με το ευφυές σύστημα τηλεματικής της Yutong που ενημερώνει για τις συνθήκες του λεωφορείου σε πραγματικό χρόνο βοηθώντας στην καλύτερη διαχείριση του, στη μείωση του κόστους συντήρησης και στην βελτίωση της ασφάλειας.

Το λεωφορείο είναι άνετο και εργονομικό για οδηγούς και επιβάτες. Πιο συγκεκριμένα, διαθέτει λειτουργική καμπίνα οδηγού με εργονομικό κάθισμα ενώ για τους επιβάτες υπάρχουν θύρες φόρτισης USB σε διάφορα σημεία του λεωφορείου οι οποίες τους παρέχουν την δυνατότητα να φορτίζουν τις ηλεκτρονικές τους συσκευές κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο λεωφορείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ