Τσακλόγλου: Επίδομα μητρότητας για 9 μήνες σε αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες με το νέο φορολογικό

NEWSROOM
Παναγιώτης Τσακλόγλου- Φωτογραφία Γ. Ζάχος-INTIME NEWS
Παναγιώτης Τσακλόγλου- Φωτογραφία Γ. Ζάχος-INTIME NEWS

Με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, οι αυτοαπασχολούμενες και οι αγρότισσες θα λάβουν και αυτές το επίδομα μητρότητας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για εννέα μήνες, τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας Πάνος Τσακλόγλου.

Ο κ. Τσακλόγλου μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε επίσης πως το επίδομα ανέρχεται στο ύψος του κατώτατου μισθού (780 ευρώ τον μήνα).

Τσακλόγλου για αύξηση των συντάξεων το 2024: Θα είναι κοντά στο 3%

Ερωτηθείς σχετικά με την επικείμενη αύξηση των συντάξεων για το 2024, ο κ. Τσακλόγλου απάντησε ότι, με την μέχρι τώρα εξέλιξη των πραγμάτων, η αύξηση των συντάξεων θα είναι κοντά στο 3%. Ωστόσο, όπως είπε, όταν ανακοινώνονται τα οριστικά στοιχεία, γίνεται η αναπροσαρμογή σε σχέση με την αύξηση της προηγούμενης χρονιάς.

«Σε λίγες ημέρες, κατατίθεται το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού, οπότε θα δούμε και επίσημα πού θα "κλειδώσει" τελικά η αύξηση» υπογράμμισε ο υφυπουργός.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσακλόγλου αναφέρθηκε και στην απασχόληση των συνταξιούχων, επισημαίνοντας ότι, από την 1η Ιανουαρίου 2024, καταργείται η παρακράτηση του 30% της σύνταξης για τους εργαζόμενους συνταξιούχους και εισάγεται ένας μη ανταποδοτικός πόρος 10% υπέρ ΕΦΚΑ πάνω στα επιπρόσθετα εισοδήματα του συνταξιούχου.

ΣΧΕΤΙΚΑ