ΠΛΑΦΟΝ

Βρεφικό Γάλα

Crash test για το βρεφικό γάλα: Οι τιμές ανά ευρωπαϊκή χώρα -Το κόστος για ένα παιδί σε έναν χρόνο

Με την υπογραφή της σχετικής Υπουργικής Απόφασης, θα πρέπει τα λογιστήρια των εταιριών- που ήδη έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία- να αποστείλουν τα στοιχεία για τα λειτουργικά τους κόστη, έτσι ώστε να προκύψει το κατά περίπτωση «ταβάνι» στις τιμές διάθεσης των προϊόντων.  
Επεκτείνεται το πλαφόν για την αισχροκέρδεια σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης από θεομηνία

Επεκτείνεται το πλαφόν για την αισχροκέρδεια σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης από θεομηνία

Μετά τα φαινόμενα αθέμιτης κερδοφορίας, επεκτείνεται, με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, η επιβολή πλαφόν σε όλα τα προϊόντα που είναι απαραίτητα για τη διατροφή και την αξιοπρεπή διαβίωση των καταναλωτών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης που προκαλείται από θεομηνία.
NEWSROOM /
μια γυναίκα σε σούπερ μάρκετ

Καθημερινοί οι έλεγχοι στην αγορά -Ενδεχόμενη η παράταση του πλαφόν στο περιθώριο κέρδους σε βασικά είδη

Η λειτουργία της αγοράς και η αργή αποκλιμάκωση στον πληθωρισμό των τροφίμων θα φέρει αντιμέτωπη με αποφάσεις τη νέα ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, από τις πρώτες μέρες ανάληψης των καθηκόντων της.
NEWSROOM /
lilly-Φωτογραφία AP

ΗΠΑ: Η εταιρεία Eli Lilly ανακοίνωσε τη δραστική μείωση των τιμών της ινσουλίνης

Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Eli Lilly ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι θα επιβάλει πλαφόν στα 35 δολάρια μηνιαίως για την αγορά ινσουλίνης, έπειτα από τις επικρίσεις που δέχθηκε για τις ιδιαίτερα υψηλές τιμές των φαρμάκων της.
NEWSROOM /
Αγωγός φυσικού αερίου

Ρωσία: Πιθανή ετήσια μείωση εσόδων από τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά 30% τον Ιανουάριο

Η επιβολή πλαφόν είναι πιθανό να μείωσε τα έσοδα της Μόσχας από τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου σε ποσοστό περίπου 30% ή περίπου 8 δισεκατομμύρια δολάρια για τον Ιανουάριο, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πριν από έναν χρόνο, όπως δήλωσε ο Φατίχ Μπιρόλ διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (IEA).
NEWSROOM /
Φυσικό αέριο

Ο Πούτιν έκανε πράξη την απειλή: Απαγόρευσε τις εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου σε χώρες που υιοθετούν το πλαφόν

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα με το οποίο απαγορεύει τις εξαγωγές πετρελαίου και παραγώγων του σε κράτη που υιοθέτησαν το πλαφόν στην τιμή -- το οποίο επέβαλαν η G7, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Αυστραλία.
NEWSROOM /
Οι υπουργοί Ενέργειας συζητούν ξανά —υπό πίεση— για το πλαφόν στην χονδρική τιμή του αερίου

Οι υπουργοί Ενέργειας συζητούν ξανά —υπό πίεση— για το πλαφόν στην χονδρική τιμή του αερίου

Οι υπουργοί Ενέργειας των 27 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πιέζονται να καταλήξουν σε συμφωνία για τον καθορισμό ορίου στις τιμές χονδρικής του φυσικού αερίου στη σημερινή συνεδρίασή τους στις Βρυξέλλες.
NEWSROOM /
Κυριάκος μητσοτάκης

Μητσοτάκης: Είμαστε κοντά στο να μπορέσουμε να επιβάλουμε ένα ανώτατο πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου

Την ελπίδα πως είτε σήμερα, είτε το αργότερο την επόμενη Δευτέρα, θα υπάρξει ευρωπαική απόφαση για τη συγκράτηση του ενεργειακού κόστους, εξέφρασε σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο Ευρωπαικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε πως είναι απολύτως αναγκαίο να στείλει η Ευρώπη ένα ξεκάθαρο σήμα και προς τις αγορές, αλλά και προς τη Ρωσία ότι δεν θα γίνει ανεκτή η εργαλειοποίηση του φυσικού αερίου σε βάρος των Ευρωπαίων πολιτών και επιχειρήσεων.
NEWSROOM /