Κ. Χατζηδάκης: Σήμα κινδύνου για το δίκτυο ρεύματος στη χώρα

NEWSROOM
Κ. Χατζηδάκης: Σήμα κινδύνου για το δίκτυο ρεύματος στη χώρα
Φώτο: Eurokinissi

Σήμα κινδύνου για το σύστημα ηλεκτροδότησης της χώρας εξέπεμψε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Χατζηδάκης, με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Χαλκιδική μετά την φονική κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας μιλώντας σήμερα το πρωί στο ΣΚΑΪ ανέφερε χαρακτηριστικά για το σύστημα ηλεκτροδότησης στην Ελλάδα που αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα. «Για να μην κρυβόμαστε. Το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας στην χώρα είναι στα όρια του. Για να έχουμε μπλακ άουτ, κάποιος λόγος υπάρχει. Δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτε, δεν θέλω όμως και να τρομάξω τον κόσμο. Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια συνολικά στη χώρα έτσι ώστε να μην υπάρχουν ζητήματα. Τη Δευτέρα είχαμε πρόβλημα στο κέντρο της Αθήνας. Προχθές είχαμε στο Λασίθι. Ποικιλοτρόπως το σύστημα της ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα έχει παραμεληθεί. Είναι στα όρια του.

Δεν είναι μόνο το γνωστό οικονομικό πρόβλημα της ΔΕΗ που είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Φυσικά είναι και αυτό και είναι κομβικό. Είναι και μια σειρά και από άλλα προβλήματα. Έχουμε ένα συνολικό και οριζόντιο πρόβλημα. Δεν είναι ευχάριστη η κατάσταση. Λόγω της αυξημένης ζήτησης το καλοκαίρι υπάρχουν θέματα. Πχ δεν έχει προχωρήσει η σύνδεση με καλώδιο της Κρήτης με την Ηπειρωτική Ελλάδα. Με αποτέλεσμα να μεταφέρουμε ηλεκτροπαραγωγικά ζεύγη με μεγάλο κόστος».

ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπογράμμισε για το ζήτημα της ΔΕΗ που «καίει» και το μέλλον της εταιρίας «Τους πρώτους μήνες της νέας κυβέρνησης θα προχωρήσει το θέμα της ΔΕΗ. Θα τοποθετηθεί νέα διοίκηση. Θα δούμε και τις μελέτες και βασικός άξονας είναι να σωθεί η εταιρία. Πρόθεση μας είναι να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για να μην αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ. Δεν είναι πρόθεση μας, περιμένω να έχω πλήρη ενημέρωση. Δεν θέλουμε να φέρουμε τον κόσμο απέναντι μας. Αυτή την ώρα δεν μπορεί να γίνει ιδιωτικοποίηση, η ΔΕΗ βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση και δεν βρίσκεται στρατηγικός επενδυτής. Το θέμα είναι η διάσωση της επιχείρησης και των εργαζομένων. Δεν την παίρνει κανένας τη ΔΕΗ. Το θέμα είναι η διάσωση της. Ο Μίλτον Φρίντμαν να έρθει δεν θα βρει επενδυτή για τη ΔΕΗ».

ΣΧΕΤΙΚΑ