ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Η πλατεία Μοναστηρακίου στο κέντρο της Αθήνας

Προϋπολογισμός: Αυξημένα κατά 11,4% τα φορολογικά έσοδα το α΄ 4μηνο του 2024

Αυξημένα κατά 11,4% ήταν τα φορολογικά έσοδα κατά τους τέσσερις πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, όπως προκύπτει από τα οριστικά στοιχεία για τον προϋπολογισμό που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Η είσπραξη της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ όπως και από η καλύτερη απόδοση φόρων από τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, στήριξαν τα φορολογικά έσοδα για το προαναφερόμενο διάστημα.
NEWSROOM /
Ακαδημία Αθηνών/Φωτογραφία: Shutterstock

Θετικά τα μαντάτα από τον Προϋπολογισμό - «Μαξιλάρι» ασφαλείας στα φορολογικά έσοδα

Υπέρβαση στα φορολογικά έσοδα κατέγραψε τον Απρίλιο ο Προϋπολογισμός κι όπως προκύπτει από την ανάλυση του ΓΛΚ, αυτή δεν οφείλεται μόνο στις αλλαγές των προθεσμιών πληρωμής φορολογικών υποχρεώσεων.
Η πλατεία Συντάγματος/Φωτογραφία: Shutterstock

Προϋπολογισμός: Περιορισμός φοροδιαφυγής και αυξήσεις μισθών οι δυο κύριες πηγές αύξησης των εσόδων

Ισχυρή στήριξη στον κρατικό προϋπολογισμό αναμένεται να δώσουν τα αυξημένα φορολογικά έσοδα τα οποία θα προέλθουν χωρίς την επιβολή επιπλέον φόρων αλλά θα στηριχθούν σε δύο συγκεκριμένες παραμέτρους.
NEWSROOM /
Υπουργείο Οικονομικών

Προϋπολογισμός: Στα €2,987 δισ. το πρωτογενές πλεόνασμα το α΄ τρίμηνο

Στα 2.987 εκατομμύρια ευρώ διαμορφώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα το πρώτο τρίμηνο, έναντι του στόχου για 2.133 εκατ. Ωστόσο πρόκειται για ελαφρώς χαμηλότερο σε σχέση με πέρυσι την ίδια περίοδο.
NEWSROOM /
Καμπανάκι για τα φορολογικά έσοδα

Το πρώτο «καμπανάκι» από τα έσοδα

Δικαιωμένοι θα πρέπει να νιώθουν όσοι έβαλαν εγκαίρως φρένο στην παροχολογία. Τα πρώτα στοιχεία του Προϋπολογισμού για τον Μάρτιο φανερώνουν κάποιες αρρυθμίες στο πεδίο των φορολογικών εσόδων, χωρίς να διαταράσσεται, πάντως, η συνολική εικόνα.