Αναγκαίες οι συνεργασίες στον χώρο των μεσιτών καθώς μπορούν να προσφέρουν αύξηση τζίρου έως και 100%

NEWSROOM
σπίτια στο κέντρο της Αθήνας
EUROKINISSI/ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Υπέρ της λειτουργίας ενός ελληνικού δικτύου υπηρεσιών ακινήτων (real estate) και στην ανάγκη των συνεργασιών μεταξύ των επαγγελματιών που μπορεί να προσφέρουν έως και 100% αύξηση του κύκλου εργασιών, τάσσεται η πλειονότητα των μεσιτών και των μεσιτικών γραφείων που έλαβαν μέρος στην έρευνα της Ακαδημίας real estate της newdeal.

Η μεγάλη πλειοψηφία (76,92% ) σύμφωνα με την έρευνα δηλώνει επίσης ότι το επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρονται στους πελάτες δεν είναι ικανοποιητικό και η αξιοπιστία των επαγγελματιών δεν είναι μεγάλη. Οι μισοί από τους ερωτηθέντες (51,13% ) πιστεύουν ότι το μοντέλο των μεμονωμένων, μικρών γραφείων και της πολυδιάσπασης του χώρου δεν τους εκπροσωπεί ενώ καθόλου ικανοποιημένοι, απο την παρουσία και λειτουργία των ξένων δικτύων στην Ελλάδα δηλώνει το περίπου 55,65%.

Στην ερώτηση εάν ο κατακερματισμός δυνάμεων στο Real Estate (μεμονωμένοι επαγγελματίες, μικρές επιχειρήσεις) είναι το μοντέλο που ταιριάζει στις επαγγελματικές προσδοκίες το 51,13% απάντησε ότι δεν ταιριάζει. Το 42,5% το ερωτηθέντων εκτιμά ότι μέσω συνεργασίων ο τζίρος τους μπορεί να αυξηθεί και εως και 20%, το 32%, εκτιμά ότι μπορεί να αυξηθεί έως και 50% ,το 10% εκτιμά ότι μπορεί να αυξηθεί και έως και 100%.

Η πλειονότητα, το 85% των ερωτηθέντων, εκτιμά ότι οι συνεργασίες μεταξύ ανεξάρτητων μεσιτικών γραφείων/επαγγελματιών είναι αρκετα δύσκολη. Το 66% αναγνωρίζει την ανάγκη ενός ισχυρού δικτύου που γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής αγοράς, και το 55% δηλώνει ικανοποιημένο από την παρουσία και λειτουργία ξένων δικτύων ανάπτυξης ακινήτων στην Ελλάδα.

Με αφορμή την δημοσιοποίηση της έρευνας ο ιδρυτής της Ακαδημίας Χρήστος Μπλέτας ανέφερε ότι η εκπαίδευση από σοβαρούς, σύγχρονους και πιστοποιημένους φορείς είναι η προϋπόθεση για την αναβάθμιση των επαγγελματιών κάτι που προκύπτει με την ανάλυση των ποιοτικών χαρακτηριστικών της έρευνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ