Tesla: Πόσα ηλεκτρικά οχήματα πούλησε στη Νότια Κορέα - Ο αριθμός θα σας ξαφνιάσει

Μοντέλο της Tesla

Σε όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες, ο αριθμός των νέων EV που ταξινομήθηκαν στην Κορέα μειώθηκε κατά 80% τον Ιανουάριο.

Μόλις ένα ηλεκτρικό όχημα πούλησε η Tesla στη Νότια Κορέα τον Ιανουάριο, καθώς μια σειρά από αντίξοες συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων των ανησυχιών για την ασφάλεια, τις τιμές και την έλλειψη υποδομών φόρτισης, εκμηδένισαν τη ζήτηση.

Η πώληση ενός και μοναδικού Model Y SUV από την εταιρεία σηματοδοτεί τον χειρότερο μήνα της από τον Ιούλιο του 2022, όταν η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Όστιν του Τέξας δεν πούλησε καθόλου οχήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ερευνητή Carisyou με έδρα τη Σεούλ και του κορεατικού υπουργείου εμπορίου.

Σε όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες, ο αριθμός των νέων EV που ταξινομήθηκαν στην Κορέα μειώθηκε κατά 80% τον Ιανουάριο σε σχέση με τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Carisyou.

Ατονεί η αγορά της Νότιας Κορέας

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες αντιμετωπίζουν μια επιβράδυνση του ενθουσιασμού για τα EVs στη Νότια Κορέα, καθώς τα υψηλότερα επιτόκια και ο πληθωρισμός ωθούν τους καταναλωτές να περιορίσουν τις δαπάνες τους, ενώ οι ανησυχίες για ανάφλεξη των μπαταριών και η έλλειψη γρήγορων φορτιστών μειώνουν επίσης τη ζήτηση. Ο Ιανουάριος με τις χαμηλές πωλήσεις της Tesla σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή για τη μάρκα, καθώς το μοντέλο Y που κατασκευάστηκε στην Κίνα ήταν ένα από τα κορυφαία σε πωλήσεις πέρυσι, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Φωτογραφία: Shutterstock
Φωτογραφία: Shutterstock

Ο παράγοντας Κίνα

Η δημοτικότητα της Tesla πλήττεται επίσης από τους δεσμούς της με την Κίνα, σύμφωνα με τον Lee Hang-Koo, επικεφαλής του Jeonbuk Institute of Automotive Convergence Technology. «Ορισμένοι άνθρωποι δεν συμπαθούν την Tesla, αφού διαπίστωσαν ότι ορισμένα από τα μοντέλα της κατασκευάζονται στην Κίνα, με τους καταναλωτές να ανησυχούν για την ποιότητα της κατασκευής», πρόσθεσε.

Οι πωλήσεις EVs στην Κορέα επηρεάζονται επίσης από τις έντονες εποχιακές διακυμάνσεις της ζήτησης. Πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν να αγοράζουν οχήματα τον Ιανουάριο επειδή θέλουν να περιμένουν την ανακοίνωση των επιδοτήσεων από την κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Lee.

Σε δήλωσή του στο Bloomberg News, εκπρόσωπος της Tesla στην Κορέα δήλωσε ότι οι καταναλωτές καθυστερούν τις αγορές EV πριν από την επιβεβαίωση των επιδοτήσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ