Ο Τραμπ έγινε φτωχότερος κατά ένα 1 δισ. δολάρια - Εξακολουθεί να ψάχνει ρευστό για τα χρέη του

NEWSROOM
Ο Τραμπ έγινε φτωχότερος κατά ένα 1 δισ. δολάρια - Εξακολουθεί να ψάχνει ρευστό για τα χρέη του
AP Images

Συνεχίζονται τα οικονομικά πλήγματα για τον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είδε την αξία της περιουσίας του να μειώνεται πάνω 1 δισεκατομμύριο δολάρια μετά την πτώση της μετοχής της Trump Media & Technology τη Δευτέρα.

Οι μετοχές της Trump Media υποχώρησαν έως και 26% αφού έγινε γνωστό ότι η εταιρεία είχε ζημιές ύψους 58 εκατομμυρίων δολαρίων και έσοδα μόλις 4,1 εκατομμύρια το 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία που υποβλήθηκαν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Η καθαρή αξία του Τραμπ εκτοξεύθηκε στα ύψη την περασμένη εβδομάδα μετά την είσοδο της Trump Media στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο έως και 59% την ημέρα που ξεκίνησε η διαπραγμάτευση της. Αυτό αύξησε την αξία της περιουσίας του Τραμπ κατά περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο ίδιος έχει μερίδιο 57% στην Trump Media, αλλά δεν επιτρέπεται να πουλήσει κάποια από τις μετοχές του μέχρι τη λήξη της εξάμηνης περιόδου δέσμευσης.

Πριν την από την πτώση της Δευτέρας, η απόδοση της μετοχής θεωρήθηκε απίστευτη, αν αναλογιστεί κανείς ότι το βασικό προϊόν της εταιρείας είναι το Truth Social. Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης έχει αισθητά λιγότερους χρήστες από το Facebook και το X, και σε μεγάλο βαθμό περιορίζεται σε υποστηρικτές του Τραμπ.

Όλα τα παραπάνω δεν άρεσαν καθόλου στον πρώην πρόεδρο που προσπαθεί να μαζέψει ρευστό προκειμένου να πληρώσει τα χρέη του. Θυμίζουμε ότι τον τελευταίο καιρό ο Τραμπ έχει προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί εμπορικά το όνομα και το πρόσωπο του λανσάροντας αρκετά προϊόντα, από κούπες, μπλούζες και καπέλα, μέχρι χρυσά αθλητικά παπούτσια.

ΣΧΕΤΙΚΑ