Εξ αποστάσεως εργασία: Τα 5 επαγγέλματα με εξαψήφιες αμοιβές

Εργασία σε Laptop/ Φωτογραφία AP

Ολοένα και περισσότεροι Αμερικανοί εργάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες - και καθώς η ζήτηση για αυτοαπασχολούμενους αυξάνεται, το ίδιο συμβαίνει και με τις αποδοχές.

Ο αριθμός των ανθρώπων που εργάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες στις ΗΠΑ έφτασε σε ιστορικό υψηλό το 2023, αγγίζοντας σε 64 εκατομμύρια άτομα, ή το 38% του εργατικού δυναμικού από 60 εκατομμύρια το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Upwork.

Υψηλές αμοιβές για εξ’ αποστάσεως εργασία

Οι επιχειρήσεις βασίζονται όλο και περισσότερο στους ελεύθερους επαγγελματίες για να εξοικονομήσουν προσωπικό και έξοδα ενοικίων, δήλωσε πρόσφατα στο CNBC Make It ο Yoav Hornung, επικεφαλής καινοτομίας της Fiverr.

Πολλές από αυτές τις εργασίες που βασίζονται σε έργα μπορούν να συνοδεύονται από εξαψήφιες αμοιβές. Ο αριθμός των ανεξάρτητων εργαζομένων που κερδίζουν 100.000 δολάρια ή περισσότερα ετησίως, αυξήθηκε κατά 53% μεταξύ 2021 και 2023, σύμφωνα με έκθεση του Οκτωβρίου 2023 της MBO Partners, παρόχου υπηρεσιών back-office.

Αλλά οι υπηρεσίες για τις οποίες οι εταιρείες προσλαμβάνουν ανεξάρτητους επαγγελματίες αλλάζουν συνεχώς. Για να βοηθήσει τους ελεύθερους επαγγελματίες να βρουν τις καλύτερες ευκαιρίες, η Freelancer.com έχει εντοπίσει πέντε περιζήτητες θέσεις εργασίας, με βάση περισσότερες από 250.000 καταχωρίσεις που δημοσιεύτηκαν στη βάση δεδομένων της μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου 2024.

Το τοπ 5 των επαγγελμάτων εξ’ αποστάσεως

Όλες αυτές οι εργασίες μπορούν να γίνουν από το σπίτι και να πληρώνονται πάνω από 100 δολάρια την ώρα και περιλαμβάνουν:

1. Προγραμματιστές -Μέση ωριαία χρέωση: 250 δολάρια

2. Ανάπτυξη και διαχείριση ηλεκτρονικού εμπορίου - Μέση ωριαία χρέωση: $250

3. Απόδοση κειμένων - Μέση ωριαία χρέωση: 200 δολάρια

4.Γραφίστες - Μέση ωριαία αμοιβή: 140 δολάρια

5. Δημιουργική γραφή - Μέση ωριαία αμοιβή: 140 δολάρια

Ενώ η κωδικοποίηση, ο προγραμματισμός και άλλες τεχνολογικές ειδικότητες αποτελούν εδώ και καιρό περιζήτητες υπηρεσίες ελεύθερου επαγγελματία, η ζήτηση για freelancers στο ηλεκτρονικό εμπόριο έχει εκτιναχθεί τους τελευταίους μήνες, λέει στο CNBC Make It ο Sebastián Siseles, αντιπρόεδρος της Freelancer.com.

Η παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου αναπτύσσεται σταθερά τα τελευταία χρόνια, μια τάση που επιταχύνθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19, όταν περισσότερες εταιρείες έπρεπε να στραφούν σε διαδικτυακά επιχειρηματικά μοντέλα. Αυτό έχει προκαλέσει ζήτηση για υπηρεσίες ελεύθερου επαγγελματία που σχετίζονται με τη λειτουργία ενός ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου, επισημαίνει ο Siseles, συμπεριλαμβανομένης της συγγραφής κειμένων.

ΣΧΕΤΙΚΑ