Ζαλίζουν οι αποδοχές του Μπομπ Ίγκερ – Δείτε πόσα έβγαλε πέρυσι ο ΔΣ της Disney

Ο CEO της Disney

Περισσότερα από 30 εκατομμύρια δολάρια «καθάρισε» πέρυσι ο διευθύνων σύμβουλος της Disney, Μπομπ Ίγκερ, αυξάνοντας σημαντικά τις αποδοχές του σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Σύμφωνα με την ετήσια σχετική ανακοίνωση της The Walt Disney Company, το μισθολογικό πακέτο του Μπομπ Ίγκερ περιλάμβανε μισθό 865.385 δολαρίων, μετοχές συνολικής αξίας 16,1 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά και 10 εκατομμύρια δολάρια σε δικαιώματα προαίρεσης απόκτησης μετοχών της εταιρείας. Ακόμα 2,1 εκατομμύρια δολάρια για μπόνους απόδοσης και 2,48 εκατομμύρια δολάρια σε άλλες απολαβές.

Ο Μπομπ Ίγκερ έλαβε ένα κολοσσιαίο μισθό το 2023, την πρώτη χρονιά που ήταν εξ ολοκλήρου διευθύνων σύμβουλος της Disney αφότου επέστρεψε από τη συνταξιοδότησή του.

Το 2022, που δεν εργάστηκε ολόκληρη τη χρονιά στην εταιρεία, ο Ίγκερ έλαβε συνολικά 15 εκατομμύρια δολάρια.

Για την ιστορία, να θυμίσουμε ότι ο Μπομπ Ίγκερ ήταν διευθύνων σύμβουλος της Disney από το 2005 έως το 2020 και στη συνέχεια βγήκε στη σύνταξη.

Ωστόσο, το Νοέμβριο του 2022 επέστρεψε από τη συνταξιοδότηση για να διαδεχτεί τον διάδοχό του, τον οποίο είχε επιλέξει ο ίδιος, τον Μπομπ Τσάπεκ. Ο Τσάπεκ δεν κατάφερε να κλείσει ούτε τρία χρόνια στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της κολοσσιαίας εταιρείας ψυχαγωγίας.

Και παρότι ο Τσάπεκ αποχώρησε το 2022, κατάφερε επίσης να βγάλει 9,9 εκατομμύρια δολάρια συνολικά μόνο την περασμένη χρονιά.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι το γεγονός ότι παρά τον τεράστιο μισθό του Ίγκερ, η Disney βρέθηκε αντιμέτωπη με τεράστια προβλήματα και προκλήσεις την προηγούμενη χρονιά.

Η εταιρεία χρειάστηκε να αντιμετωπίσει τη δραματική πτώση των πωλήσεων εισιτηρίων, την πτώση των θεαματικοτήτων, αλλά και την περίεργη μετάβαση στο ψηφιακό μέλλον και, συγκεκριμένα, στο streaming.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Disney ανακοίνωση περικοπή των εξόδων της κατά επιπλέον 2 δισεκατομμύρια δολάρια, πλέον των 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε ανακοινώσει προηγουμένως, καθώς ο κολοσσός της ψυχαγωγίας βρίσκεται σε διαδικασία αναδόμησης των λειτουργιών του σε ένα περιβάλλον μέσων που αλλάζει διαρκώς.

Ο ίδιος ο Ίγκερ πάντως μίλησε για μεγάλη «πρόοδο» της διοίκησης για τη βελτίωση του επιχειρηματικού μοντέλου της Disney, ωστόσο διευκρίνισε ότι πρέπει να γίνει πολλή δουλειά ακόμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ