ΜΙΣΘΟΣ

Shell

Άγγιξε τα 11 εκατομμύρια ευρώ ο μισθός του επικεφαλής της Shell

Σχεδόν 11 εκατομμύρια ευρώ έλαβε ο πρώην επικεφαλής της Shell πέρυσι. Συγκεκριμένα, ο Μπεν βαν Μπιούντεν έλαβε ένα πακέτο αποδοχών ύψους 9,7 εκατομμυρίων στερλινών, αυξημένο κατά 50% σε σχέση με το 2021.
ΚΛΕΙΩ ΝΙΚΟΛΑΟΥ /
εστίαση

Αντίστροφη μέτρηση για τον κατώτατο μισθό -Τι προκύπτει από το πόρισμα διαβούλευσης

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία για τον προσδιορισμό της νέας αύξησης του κατώτατου μισθού, καθώς το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) παρέδωσε το σχέδιο πορίσματος διαβούλευσης και, πλέον, αναμένεται η εισήγηση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, προς το υπουργικό συμβούλιο για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού των υπαλλήλων και του κατώτατου ημερομισθίου των εργατοτεχνιτών.
NEWSROOM /
Κατατέθηκε η τροπολογία για τον κατώτατο μισθό - Το χρονοδιάγραμμα

Κατατέθηκε η τροπολογία για τον κατώτατο μισθό - Το χρονοδιάγραμμα

Κατατέθηκε η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας στο νομοσχέδιο, με τίτλο ««Πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και διαχείριση κινδύνων στον δημόσιο τομέα», με την οποία επισπεύδεται η εκκίνηση και η διεξαγωγή της διαδικασίας για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού για το 2023, προκειμένου ο νέος αυξημένος κατώτατος μισθός να αρχίσει να ισχύει από την 1η Απριλίου 2023.
NEWSROOM /
ΒΕΑ: Θετική η αύξηση του κατώτατου μισθού αλλά χωρίς τα αναγκαία αντίμετρα για τη στήριξη των ΜμΕ

ΒΕΑ: Θετική η αύξηση του κατώτατου μισθού αλλά χωρίς τα αναγκαία αντίμετρα για τη στήριξη των ΜμΕ

Υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού στα 713 ευρώ και του κατώτατου ημερομισθίου στα 31,85 ευρώ, με στόχο την στήριξη των 650.000 χαμηλά αμειβόμενων πολιτών της χώρας, τάσσεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας.
NEWSROOM /
Χαρτονομίσματα του Ευρώ

Μείωση 2,5% σημείωσε ο δείκτης μισθολογικού κόστους το γ' τρίμηνο

Μείωση 2,5% σημείωσε ο δείκτης μισθολογικού κόστους χωρίς καμία διόρθωση (εποχική ή διόρθωση ως προς τον αριθμό των εργασίμων ημερών) στο σύνολο της οικονομίας, εκτός από τον πρωτογενή τομέα και τις δραστηριότητες των νοικοκυριών, το γ' τρίμηνο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του γ' τριμήνου 2020.
NEWSROOM /
Ισπανία

Ισπανία: Σχεδιάζει αύξηση μισθού 2% για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους

Η ισπανική κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους μισθολογική αύξηση 2% το 2022 προκειμένου οι μισθοί τους να συμβαδίζουν με τις αυξανόμενες τιμές καταναλωτή.
NEWSROOM /
Μισθολογικό χάσμα στην Ελλάδα διαπιστώνει ο ΣΕΒ

Μισθολογικό χάσμα στην Ελλάδα διαπιστώνει ο ΣΕΒ

Σύμφωνα με τον ΣΕΒ, οι αμοιβές στο Δημόσιο (περιλαμβανομένων των εργοδοτικών εισφορών) είναι σχεδόν διπλάσιες σε σχέση με το εμπόριο και τετραπλάσιες σε σχέση με τη γεωργία - κτηνοτροφία ενώ η μεταποίηση κατατάσσεται κοντά στο μέσο όρο.
NEWSROOM /