ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

Τράπεζα της Ελλάδος

Μειώθηκε το έλλειμμα του Ισοζυγίου Τρεχουσών Συναλλαγών στο τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου 2023

Bελτιωμένη εικόνα εμφάνισε το Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών στο τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου καθώς το έλλειμμα του μειώθηκε κατά 3,0 δισεκ. ευρώ σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022 και διαμορφώθηκε σε 5,6 δισεκ. ευρώ.
NEWSROOM /
Ενας ταμίας κρατά στα χέρια του ένα POS

Κίνα: Το οικονομικό μέγεθος των ψηφιακών συναλλαγών αντιστοιχούσε σε ποσοστό 41,5% του ΑΕΠ το 2022

Ο τομέας ψηφιακών συναλλαγών της Κίνας έπαιξε έναν πιο σημαντικό ρόλο την προηγούμενη χρονιά στην αύξηση της κατανάλωσης, αλλά και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με δεδομένη τη σταθερή επιδίωξη του Πεκίνου για την ενσωμάτωση των ψηφιακών τεχνολογιών στην πραγματική οικονομία.
NEWSROOM /
Ακίνητα στην Αθήνα

Σημαντική εισροή άμεσων ξένων επενδύσεων στο δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου

 Βελτιωμένη εικόνα εμφάνισε το Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών της χώρας το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου καθώς το έλλειμμα μειώθηκε κατά 3,0 δισεκ. ευρώ σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022 και διαμορφώθηκε σε 1,5 δισεκ. ευρώ, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος.
NEWSROOM /
Η Τράπεζα της Ελλάδος

Στο 10% του ΑΕΠ το έλλειμμα του Ισοζυγίου Τρεχουσών Συναλλαγών το 2022

Στα 20,1 δισ. ευρώ αυξήθηκε το έλλειμμα του Ισοζυγίου Τρεχουσών Συναλλαγών της χώρας το 2022, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 10% του ΑΕΠ, σημειώνοντας αύξηση κατά 7.9 δισ. ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
NEWSROOM /
Τράπεζα της Ελλάδος

ΤτΕ: Στο 8,5% του ΑΕΠ το έλλειμμα του Ισοζυγίου Τρεχουσών Συναλλαγών στο ενδεκάμηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2022

Kατά 7,5 δισ. ευρώ αυξήθηκε το έλλειμμα του Ισοζυγίου Τρεχουσών Συναλλαγών στο ενδεκάμηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2022 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021 φθάνοντας τα 17,5 δισ. ευρώ, ποσό που προσεγγίζει το 8,5% του ΑΕΠ της χώρας.
NEWSROOM /
Κίνηση μετοχών

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών

Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, χάρη στις εταιρίες υγείας και των μη απολύτως αναγκαίων καταναλωτικών προϊόντων, με τους επενδυτές να οδεύουν προς την εορταστική περίοδο με αισιόδοξη διάθεση.
NEWSROOM /
Πληρωμές από ΑΤΜ

Αυτές είναι οι τραπεζικές προμήθειες που επιβαρύνουν τους πολίτες - Τι ζητά η κυβέρνηση

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση μπαίνουν πλέον οι προμήθειες που συνεχίζουν να επιβάλουν οι τράπεζες σε σειρά συναλλαγών με τους πελάτες τους.
NEWSROOM /
Η Τράπεζα της Ελλάδος

ΤτΕ: Αύξηση κατά 68,3% στο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών στο πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου 2022

Σημαντική αύξηση κατά 4,1 δισ. ευρώ (68,3%) παρουσίασε το έλλειμμα του ισοζυγίου Τρεχουσών Συναλλαγών της χώρας στο πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου 2022, σε σύγκριση πάντα με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, αγγίζοντας τα 10,1 δισ. ευρώ.
NEWSROOM /