Η Audi αναβαθμίζει τις ηλεκτρικές μπαταρίες αυτοκινήτων

NEWSROOM
Η Audi αναβαθμίζει τις ηλεκτρικές μπαταρίες αυτοκινήτων
Φώτο: Shutterstock

Η νέα ισχυρότερη μπαταρία 48 Volt, που διατίθεται στην αγορά των αυτοκινήτων έχει πολλές θετικές επιδράσεις στην αναβάθμιση της απόδοσης των κινητήρων, στη μείωση της κατανάλωσης και των ρύπων.

Η Audi, αξιοποιεί τη νέα τεχνολογία για να βελτιώσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του SQ7 TDI. Το κορυφαίο μοντέλο της πολυτελούς γερμανικής μάρκας στη κατηγορία των μεγάλων SUV, φέρει μπαταρία 48 Volt, η οποία τροφοδοτεί με ηλεκτρικό ρεύμα έναν ηλεκτροκίνητο συμπιεστή (EPC) που βοηθά τους δύο υπερσυμπιεστές να αποδώσουν καλύτερα και πιο γρήγορα.

Ένας συμπαγής ηλεκτρικός κινητήρας επιταχύνει την φτερωτή του συμπιεστή έως και σε 70.000 στροφές ανά λεπτό σε 250 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Το Audi SQ7 TDI, εξοπλίζεται με πετρελαιοκινητήρα V8 4.0 TDI biturbo. Η μέγιστη ισχύς του αγγίζει το εντυπωσιακό επίπεδο των 435 ίππων.

Όπως συμβαίνει σε κάθε πετρελαιοκινητήρα, παράγεται και υψηλή ποσότητα ροπής. Στο πολυτελές γερμανικό SUV, η μέγιστη ροπή αγγίζει τα 90,9 χλγμ. Αποδίδεται από τις 1.250 - 3.250 σ.α.λ. Το μεγάλο SUV επιταχύνει από μηδέν έως 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4.8΄΄. Η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Ο ισχυρός πετρελαιοκινητήρας συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων ειδικών προδιαγραφών για να διαχειριστεί την υψηλή ισχύ και ροπή. Ανάλογα με τον εξοπλισμό, το SQ7 TDI, απαιτεί από 7,6- 7,4 λίτρα ντίζελ ανά 100 χλμ. Εκπομπές CO2 από 200-194 γραμ./χλμ.

Για να επιτευχθούν υψηλά επίπεδα ευστάθειας και ασφάλειας, το πολυτελές SUV, εξοπλίζεται με εξελιγμένο σύστημα τετραδιεύθυνσης, το οποίο ανάλογα με την ταχύτητα και τις παραμέτρους ενεργοποιεί τον μηχανισμό που καθορίζει την θέση των τροχών. Οι πίσω τροχοί στρέφονται κατά 5 μοίρες προς την αντίθετη κατεύθυνση σε χαμηλή ταχύτητα, γεγονός που αυξάνει την ευκινησία. Στον αυτοκινητόδρομο αυτοί οι τροχοί κατευθύνονται ελαφρώς προς την ίδια κατεύθυνση για να προάγουν τη σταθερότητα.

Ο τιμοκατάλογος του Audi SQ7 TDI, στη Γερμανία ξεκινά από τα 94.900 ευρώ. Η πενταθέσια έκδοση έχει αρχική τιμή 96.420 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ