Νέο έργο για τη Netcompany-Intrasoft από την Ε.Κ.Τ.

NEWSROOM
Netcompany-Intrasoft
Netcompany-Intrasoft

H Netcompany-Intrasoft, μέλος του Netcompany Group A/S, ανέλαβε νέο έργο για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Αυτό αφορά στην παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής, εκπαίδευσης και ανάπτυξης λογισμικού σε σημαντικές νέες τεχνολογίες, όπως SupTech, FinTech, ΑΙ (Τεχνητή Νοημοσύνη) και Blockchain, αξιοποιώντας το Ευρωπαϊκό οικοσύστημα καινοτομίας.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες στοχεύουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη καινοτόμων πρoτύπων, Proofs of Concept (POC) και Minimum Viable Products (MVP), που σχετίζονται με τους τομείς της τραπεζικής εποπτείας και της λειτουργίας της Κεντρικής Τράπεζας. Για την επιτάχυνση των συγκεκριμένων εφαρμογών, η κοινοπραξία της οποίας ηγείται η Netcompany-Intrasoft θα αναλάβει και την εκπαιδευτική και πρακτική ενημέρωση των ομάδων της ΕΚΤ σχετικά με τις νέες τεχνολογικές τάσεις και τους σημαντικούς παράγοντες του οικοσυστήματος.

Κατά τη διάρκεια του έργου η Netcompany-Intrasoft θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία και την εμπειρία της, στην έρευνα και τη διαχείριση καινοτόμων οικοσυστημάτων, με στόχο την από κοινού παράδοση έργων τελευταίας τεχνολογίας στα υψηλότερα επίπεδα ποιότητας και ασφάλειας.

Ο κ. Αλέξανδρος Μάνος, Διευθύνων Σύμβουλος της Netcompany-Intrasoft σχολίασε: «Το νέο έργο με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποτελεί ακόμα μια απόδειξη πως η εταιρεία μας, όχι μόνο αντιλαμβάνεται, αλλά και αποτελεί σημαντική κινητήρια δύναμη του Ευρωπαϊκού οικοσυστήματος καινοτομίας. Επιβεβαιώνει ταυτόχρονα την μακροχρόνια δέσμευσή μας για έρευνα και ανάπτυξη, πάντα σε συνάρτηση με τις ανάγκες της αγοράς και της επιχειρηματικότητας. Είμαι βέβαιος πως η μακρά εμπειρία μας στον τομέα των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών σε συνδυασμό με την αποδεδειγμένη μας ικανότητα για παροχή νέων καινοτόμων προιόντων και υπηρεσιών , θα προσδώσουν επιπλέον αξία στην ΕΚΤ.»

ΣΧΕΤΙΚΑ