«Μεταγραφές» μηχανικών από την Tesla για την xAI του Μασκ

NEWSROOM
Το λογότυπο της xAI
Το λογότυπο της xAI / Φωτογραφία shutterstock

Μηχανικοί τεχνητής νοημοσύνης αφήνουν την Tesla για λογαριασμό της νέας εταιρείας του Μασκ.

Η xAI, εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης του Έλον Μασκ, φαίνεται πως κάνει...μεταγραφές μηχανικών από την Tesla. Συγκεκριμένα τρεις πρώην μηχανικοί της κατασκευάστριας ηλεκτρικών οχημάτων έχουν μετακινηθεί στην εταιρεία του Μασκ από τότε που εκείνη ξεκίνησε επίσημα το περασμένο καλοκαίρι, σύμφωνα με το «The Information».

Ο Ethan Knight, ένας επιστήμονας μηχανικής μάθησης (machine-learning) που εργαζόταν προηγούμενος στην Tesla, μετακινήθηκε τον περασμένο μήνα στην xAI, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης.

Μάλιστα, ο Έλον Μασκ θέλησε να παρουσιάσει την πρόσληψη του Knight σαν μια σημαντική επιτυχία για την εταιρεία του, υποστηρίζοντας ότι το πρώην στέλεχος της Tesla είχε αποφασίσει αρχικά να μετακινηθεί στην OpenAI.

O CEO της Telsa υποστήριξε ότι η OpenAI «προσλαμβάνει μηχανικούς της Tesla προσφέροντας τους υψηλούς μισθούς». Ο Μασκ πρόσθεσε ότι έχει προβεί σε σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς των μηχανικών που εργάζονται στην ομάδα τεχνητής νοημοσύνης της Tesla προκειμένου να τους κρατήσει στην εταιρεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ