OpenAI: Αναπτύσσει το ChatGPT για να κάνει αναζητήσεις στο διαδίκτυο - Στόχος να ανταγωνιστεί την Google

NEWSROOM
Το ChatGPT της OpenAI
Το ChatGPT της OpenAI / Φωτογραφία ASSOCIATED PRESS

Η νεοφυής εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης κάνει προσπάθειες να αναπτύξει το καλύτερό της προϊόν.

Η OpenAI αναπτύσσει μια λειτουργία για το ChatGPT που θα του επιτρέπει να κάνει αναζητήσεις στο ίντερνετ (σε πραγματικό χρόνο) και να παραθέτει πηγές στα αποτελέσματά, σύμφωνα με το Bloomberg που επικαλείται άτομο με γνώση επί του θέματος. Με αυτό τον τρόπο η εταιρεία τεχνικής νοημοσύνης επιδιώκει να ανταγωνιστεί την Google και την Perplexity, μια μηχανή αναζήτησης με AI λειτουργίες.

Οι χρήστες θα μπορούν να θέτουν στο ChatGPT μια ερώτηση και να λαμβάνουν απαντήσεις από το διαδίκτυο με παραπομπές σε πηγές όπως κείμενα της Wikipedia και δημοσιεύσεις σε διάφορα σάιτ, σύμφωνα με την πηγή του ρεπορτάζ. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι στη συγκεκριμένη έκδοση το ChatGPT εκτός από γραπτές απαντήσεις σε ερωτήσεις θα μπορεί να δείχνει και εικόνες, όταν αυτές είναι σχετικές με το θέμα.

Για παράδειγμα εάν ένας χρήστης ρωτήσει το ChatGPT πως μπορεί να αλλάξει ένα πόμολο πόρτας, τα αποτελέσματα εκτός από γραπτές οδηγίες, μπορεί να περιλαμβάνουν και γραφήματα με τη διαδικασία που χρειάζεται να ακολουθηθεί.

Τον Φεβρουάριο ο τεχνολογικός ιστότοπος «The Information» ήταν ο πρώτος που δημοσίευσε ένα ρεπορτάζ λέγοντας ότι η OpenAI δουλεύει πάνω σε μια μηχανή αναζήτησης. Τότε δεν είχαν γίνει περισσότερες λεπτομέρειες γνωστές, ενώ και η ίδια η εταιρεία είχε αρνηθεί να πάρει θέση επί του θέματος.

Η OpenAI ψάχνει τρόπους επεκταθεί

Η OpenAI δέχεται τεράστια πίεση να επεκτείνει τις δυνατότητες του ChatGPT, του πιο γνωστού προϊόντος της, καθώς όλο και περισσότεροι ανταγωνιστές παρουσιάζουν τα δικά τους ισχυρά chatbots. Η επιλογή της εταιρεία να επικεντρωθεί στις αναζητήσεις στο διαδίκτυο δεν είναι τυχαία καθώς όπως όλα δείχνουν είναι το επόμενο βήμα της τεχνητής νοημοσύνης.

Η Perplexity, η μηχανή αναζήτησης με AI λειτουργίες, έχει δημιουργήσει αρκετό ντόρο και πλέον αποτιμάται στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια, Την ίδια ώρα και η Google σχεδιάζει να εντάξει την Gemini, το γλωσσικό μοντέλο ΑΙ, στις υπηρεσίες αναζήτησης.

Μια λειτουργία αναζήτησης θα επέκτεινε τις υπηρεσίες που προσφέρει σήμερα η OpenAI σε ορισμένους χρήστες. Το ChatGPT μπορεί να αντλήσει αποτελέσματα από το διαδίκτυο σε ορισμένα ερωτήματα αλλά αυτή η επιλογή είναι διαθέσιμη μόνο για όσους χρήστες έχουν λογαριασμό επί πληρωμή. Σε ορισμένες περιπτώσεις το chatbot προσφέρει παραπομπές για τα αποτελέσματα του, τα οποία καμιά φορά δεν είναι ακριβή.

Η δωρεάν έκδοση του ChatGPT προσφέρει απαντήσεις στα ερωτήματα με βάση τα δεδομένα με τα οποία έχει εκπαιδευθεί και όχι αναζητώντας σε πραγματικό χρόνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ