ΤΙΜΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

Βενεζουέλα

Διαψεύδονται οι «Κασσάνδρες» για πετρέλαιο στα 150 δολάρια -Παραμένει πέριξ των 80 δολαρίων

Η Παγκόσμια Τράπεζα ανέφερε στις 30 Οκτωβρίου ότι αναμένει οι παγκόσμιες τιμές πετρελαίου να διαμορφωθούν κατά μέσο όρο στα 90 δολάρια το βαρέλι το τέταρτο τρίμηνο και ότι στο δυσμενές σενάριο θα μπορούσαν να φτάσουν ακόμα και στα 150 δολάρια.
Βενεζουέλα

«Βυθίζεται» το πετρέλαιο - Σε χαμηλό τετραμήνου οι τιμές

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν περίπου 5% την Πέμπτη στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου μετά τα αδύναμα στοιχεία από τις ΗΠΑ και την Ασία.
Βενεζουέλα

Ανησυχίες για νέες αυξήσεις στις διεθνείς τιμές πετρελαίου

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 40 ετών βρίσκονται τα αποθέματα πετρελαίου έκτακτης ανάγκης των Ηνωμένων Πολιτειών, γεγονός που περιορίζει τη δυνατότητα της Ουάσιγκτον να λάβει μέτρα για να προστατεύσει τους πολίτες από τις επιθετικές μειώσεις της παραγωγής της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με έκθεση της Goldman Sachs.
NEWSROOM /
Διάθεση πετρελαίου θέρμανσης

Οι εκτιμήσεις για την πορεία τιμών σε πετρέλαιο θέρμανσης και ρεύμα

Οι αποφάσεις των διυλιστηρίων και λοιπών εμπλεκόμενων στην διακίνηση των καυσίμων για την εμπορική τους πολιτική ως προς την χορήγηση ή μη εκπτώσεων στο πετρέλαιο θέρμανσης και φυσικά η διακύμανση των διεθνών τιμών και ισοτιμιών είναι οι παράγοντες που θα προσδιορίσουν την τιμή του καυσίμου κατά την έναρξη της περιόδου θέρμανσης, στα μέσα Οκτωβρίου.
NEWSROOM /
Brent Oil

Πετρελαϊκός πυρετός -Tα πάνω κάτω μετά την εκτόξευση του «μαύρου χρυσού» στα 100 δολάρια

Με τη Λερναία Ύδρα μοιάζει το ενεργειακό, απαγορεύοντας στο οικονομικό επιτελείο τον εφησυχασμό, ενώ και ο σχεδιασμός για την επόμενη χρονιά σκιάζεται από μια ακόμα αβεβαιότητα.
ΟΠΕΚ: Παρακολουθεί τις τιμές του πετρελαίου, επιδιώκοντας να υπάρχει μία ισορροπία

ΟΠΕΚ: Παρακολουθεί τις τιμές του πετρελαίου, επιδιώκοντας να υπάρχει μία ισορροπία

Ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράκ Ιχσάν Αμπντούλ Τζαμπάρ δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) και οι σύμμαχοί του, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας που είναι γνωστός ως ΟΠΕΚ+ παρακολουθούν την κατάσταση με τις τιμές του πετρελαίου, επιθυμώντας να υπάρχει μία ισορροπία στις αγορές.
NEWSROOM /
Φωτογραφία shutterstock

Σε χαμηλά επταμήνου βούλιαξαν οι τιμές του πετρελαίου

Δραματική πτώση κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου την περασμένη Τετάρτη, ενώ σταθεροποιητικά κινήθηκαν και χθες, στέλνοντας κύματα ανακούφισης στους εκατομμύρια οδηγούς που τρέχουν με τρόμο στις αντλίες.
ΚΛΕΙΩ ΝΙΚΟΛΑΟΥ /
Brent Oil

Το πετρέλαιο θα μπορούσε «εύκολα» να φτάσει στα $120

Οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να φτάσουν τα 120 δολάρια το βαρέλι σε περίπτωση που οι ρωσικές εξαγωγές διαταραχθούν εξ αιτίας των εντάσεων με την Ουκρανία, προειδοποιεί σε ανάλυσή της η JPMorgan.
ΚΛΕΙΩ ΝΙΚΟΛΑΟΥ /
Πετρέλαιο

Η συμμαχία ΟΠΕΚ+ είναι απίθανο να προχωρήσει σε ταχύτερη αύξηση της παραγωγής, παρά το ράλι της τιμής του πετρελαίου

Η συμμαχία ΟΠΕΚ+ πιθανόν να εμμείνει στα σχέδια για μέτρια αύξηση του στόχου της για την παραγωγή πετρελαίου κατά τη συνεδρίασή της σήμερα, σύμφωνα με πηγές της συμμαχίας, παρά τις πιέσεις από κορυφαίους καταναλωτές για περισσότερη προσφορά μετά την άνοδο των τιμών του αργού σε υψηλό επταετίας.
NEWSROOM /