ΕΟΤ: Θεματικός τουρισμός στην Εύβοια και την Βοιωτία για κυπριακή δημοσιογραφική αποστολή

NEWSROOM
Εικόνα από το Drone
Εικόνα από το Drone

Η φυσική ομορφιά και ο πλούτος των θεματικών μορφών τουρισμού που προσφέρουν η Εύβοια και η Βοιωτία εντυπωσίασαν τη δημοσιογραφική αποστολή που διοργάνωσε η υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Κύπρου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Στόχος του δημοσιογραφικού ταξιδιού (press trip) ήταν η προβολή των λιγότερο γνωστών τουριστικών προορισμών της χώρας μας, στο πλαίσιο της στρατηγικής επικοινωνίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού για την ανάδειξη των ειδικών μορφών τουρισμού, όπως είναι ο πολιτιστικός, ο θρησκευτικός και ο ιαματικός τουρισμός, η γαστρονομία και ο οινοτουρισμός της Εύβοιας και της Βοιωτίας.

Οι Κύπριες δημοσιογράφοι Μαρία Θεμιστοκλέους, 'Αντρια Γεωργίου και Στυλιάνα Κυριακού, απόλαυσαν τις ομορφιές και τις εμπειρίες που έζησαν κατά την επίσκεψή τους (27-30 Ιουνίου 2024), στην Εύβοια,την Αιδηψό με τα θερμά λουτρά της και τα Λιχαδονήσια, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ιερά Μονή Οσίου Λουκά

Επισκέφτηκαν επίσης τον 'Αγιο Γεώργιο, οινοποιείο της περιοχής Αιδηψού, τις ιερές μονές του Όσιου Δαυίδ και του 'Αγιου Ιωάννη του Ρώσου, την Χαλκίδα, την Νέα Αρτάκη, το Αρχαιολογικό Μουσείο Αρέθουσας και το Πολεμικό Μουσείο Χαλκίδας, ενώ κατά την 3ήμερη διαμονή τους στην Εύβοια απόλαυσαν την τοπική γαστρονομία. Στην Βοιωτία επισκέφθηκαν την Θήβα και το Αρχαιολογικό Μουσείο, καθώς και την Ιερά μονή του Όσιου Λουκά.

ΣΧΕΤΙΚΑ