Μητσοτάκης: Μονόδρομος η επένδυση στην Πολιτική Προστασία - Περισσότερα από 2,1 δισ. ευρώ για υποδομές

NEWSROOM
Κυριάκος Μητσοτάκης, λιμάνι Πειραιά
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο λιμάνι του Πειραιά / Φωτογραφία: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Η κλιματική κρίση κάνει μονόδρομο την επένδυση στην πολιτική προστασία.

Στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση για την ένταξη δύο νέων πυροσβεστικών πλοίων στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Τα δύο νέα σκάφη θα λάβουν τα ονόματα του πυρονόμου Σάββα Σάβαρη, πατέρα δύο παιδιών που έχασε τη ζωή του στα 44 χρόνια του σε πυρκαγιά το 2018 στις Σέρρες και του δόκιμου ανθυπουραγού Αριστείδη Μουζακίτη που σε ηλικία 33 ετών άφησε την τελευταία του πνοή το 2017 στο ΓΝΑ μετά από σοβαρό τραυματισμό σε κατάσβεση πυρκαγιά στο Ζευγολατιό Κορινθίας

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Με χαρά και συγκίνηση παραβρίσκομαι σήμερα σε αυτή την τελετή ονοματοδοσίας των δύο υπερσύγχρονων σκαφών του πυροσβεστικού σώματος. Ο υπουργός Κλιματικής κρίσης μίλησε για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλει η πολιτεία να εκσυγχρονίσει τις υποδομές της πολιτικής Προστασίας. Η κλιματική κρίση κάνει μονόδρομο την επένδυση στην πολιτική προστασία. Θα διαθέσουμε 2,1 δισ ευρώ για υποδομές που σχετίζονται με την Πολιτική Προστασία» είπε στην αρχή της τελετής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς τις γυναίκες και τους άνδρες του πυροσβεστικού σώματος που 365 μέρες τον χρόνο προσφέρουν την υπηρεσία τους για το καλό και την ασφάλεια όλων μας. Σήμερα είναι μια συγκινητική στιγμή καθώς αποφασίσαμε ονόματα σε δύο αυτά τα σκάφη στελεχών του ΠΣ που έπεσαν στην ώρα του καθήκοντος. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε σε αυτούς τους ανθρώπους είναι να μην ξεχνάμε τη μνήμη τους.

Εύχομαι τα πλοία να είναι καλοτάξιδα και να είμαστε έτοιμοι για την αντιπυρική περίοδο γιατί ξέρουμε ότι η δουλειά της πρόληψης ξεκινάει το χειμώνα. Είμαι σίγουρος ότι το Πυροσβεστικό Σώμα θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ