Κίνα: Νέο ρεκόρ καταγράφει η κατανάλωση ενέργειας σε τμήματα της χώρας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

NEWSROOM
Κινέζοι πολίτες περπατούν σε δρόμο
Φωτογραφία: AP Images

Η κατανάλωση ενέργειας κατέγραψε άλμα σε μεγάλες κινεζικές επαρχίες βόρεια του ποταμού Γιανγκτσέ εν μέσω υψηλότερων των συνηθισμένων θερμοκρασιών, με περιοχές όπως η Χενάν, η τρίτη πολυπληθέστερη στην Κίνα, να αντιμετωπίζουν δυσκολίες από τη ζήτηση ρεκόρ για ηλεκτρικό ρεύμα.

Το μέγιστο φορτίο ζήτησης ενέργειας στη Χενάν, που έχει πληθυσμό σχεδόν 100 εκατ. ανθρώπους, κατέγραψε νέο ρεκόρ χθες στα 65,34 εκατ. κιλοβάτ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση. Ενώ το δίκτυο της επαρχίας κατάφερε να διαχειριστεί την υψηλή ζήτηση, η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στη Χενάν αναμένεται να είναι σχετικά δύσκολη αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, με το μέγιστο φορτίο να αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω κοντά στα 75 εκατ. κιλοβάτ.

Σε αντίθεση με τις σφοδρότερες βροχοπτώσεις εδώ και 60 χρόνια στη νότια Κίνα, η Χενάν, η κοντινή Σαντόνγκ και τμήματα της Χεμπέι αντιμετωπίζουν κύματα καύσιμα και συνθήκες ξηρασίας αυτό τον μήνα.

Οι θερμοκρασίες στην Τζενγκτζόου, πρωτεύουσα της Χενάν, έφθασαν τις τελευταίες ημέρες τους 40 βαθμούς Κελσίου. Καθώς αυξάνονται οι θερμοκρασίες, η ζήτηση για ενέργεια ενισχύεται αφού τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν περισσότερο τα κλιματιστικά, κάτι που στην Κίνα συνήθως συμβαίνει στα τέλη Ιουλίου και αρχές Αυγούστου. Οι παρατεταμένες περίοδοι υψηλών θερμοκρασιών μπορεί να αναγκάσουν την Κίνα να μειώσει ή να επιβάλει περιορισμούς στην κατανάλωση ενέργειας για βιομηχανικούς χρήστες κατά τις περιόδους κορύφωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ