ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Φωτογραφία shutterstock

Ο φετινός Φεβρουάριος ενδέχεται να είναι ο πιο ζεστός που έχει καταγραφεί ποτέ

Κύματα καύσωνα έπληξαν την Αργεντινή, το Περού, τη Βραζιλία και τη Χιλή τον Φεβρουάριο, ενώ οι ιδιαίτερα ζεστές και ξηρές συνθήκες συνέβαλαν στην εξάπλωση των δασικών πυρκαγιών στο Σαντιάγο, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 133 άνθρωποι.
NEWSROOM /
Φωτογραφία shutterstock

Ο Σεπτέμβριος του 2023 ήταν ο πιο θερμός που καταγράφτηκε ποτέ, με τεράστια διαφορά

«Ο Σεπτέμβριος του 2023 ήταν ο πιο θερμός Σεπτέμβριος που έχει καταγραφτεί ποτέ σε παγκόσμια κλίμακα» και έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ με εντυπωσιακή διαφορά, συνεχίζοντας τη σειρά των παγκόσμιων μηνιαίων ρεκόρ που άρχισε τον Ιούνιο, ανακοίνωσε σήμερα το ευρωπαϊκό παρατηρητήριο Copernicus.
NEWSROOM /
Κόσμος στην Κίνα

Κίνα: Υψηλές θερμοκρασίες ρεκόρ καταγράφονται σε βόρειες περιοχές της χώρας

Υψηλές θερμοκρασίες που αποτελούν ρεκόρ για την εποχή καταγράφηκαν σήμερα σε τμήματα της βόρειας Κίνας, με το θερμόμετρο στην πόλη Σαχέ να φθάνει στους 31,8 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.
NEWSROOM /
Γαλλία: Το 2022 η μέση θερμοκρασία στη χώρα ήταν η υψηλότερη από το 1900 και μετά

Γαλλία: Το 2022 η μέση θερμοκρασία στη χώρα ήταν η υψηλότερη από το 1900 και μετά

Το 2022 η μέση θερμοκρασία στη Γαλλία ήταν στους 14,5°C σε εθνικό επίπεδο και ήταν η υψηλότερη από το 1900, δηλαδή από τότε που η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία καταγράφει τις μέσες θερμοκρασίες.
NEWSROOM /
Εκπομπές άνθρακα

Σε επίπεδα ρεκόρ παρέμειναν οι παγκόσμιες εκπομπές άνθρακα και το 2022

Οι παγκόσμιες εκπομπές άνθρακα το 2022 παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, χωρίς κανένα σημάδι μείωσης, η οποία τόσο πολύ χρειάζεται για να επιτευχθεί ο επιθυμητός στόχος περιορισμού της ανόδου της θερμοκρασίας στους ενάμισι βαθμούς Κελσίου. Ειδικότερα οι εκπομπές, λόγω καύσης ορυκτών καυσίμων, πιθανότατα θα σημειώσουν νέο ρεκόρ φέτος, αυξημένες κατά 1% έναντι του 2021.
NEWSROOM /
Ο καιρός στην Αθήνα/ Φωτογραφία Eurokinissi

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας πάνω από πέντε βαθμούς, και στην Αττική, φέρνει βαρομετρικό χαμηλό στην Ουκρανία

Ένα βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο στις περιοχές Λευκορωσίας - Ουκρανίας προκαλεί την κίνηση ψυχρών αερίων μαζών προς τα Νότια Βαλκάνια. Το αποτέλεσμα της κίνησης αυτής είναι η πτώση της θερμοκρασίας, η ενίσχυση των ανέμων και τα τοπικά φαινόμενα στη χώρα μας.
NEWSROOM /
γυναίκα περπατάει κοντά σε συντριβάνι με χέρι σε κεφάλι λόγω καύσωνα

Καιρός: Έρχεται κύμα καύσωνα Θερμοκρασίες έως 41-42 βαθμούς Κελσίου

Ένα κύμα υψηλών θερμοκρασιών αναμένεται στην Ελλάδα αυτή την εβδομάδα, το οποίο θα διαρκέσει αρκετές μέρες, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.
NEWSROOM /