Σανγκάη: Περαιτέρω βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος, με έμφαση στον τομέα των ψηφιακών υπηρεσιών

NEWSROOM
Η σημαία της Κίνας
Η σημαία της Κίνας/ Φωτογραφία AP

Το οικονομικό κέντρο της Σανγκάης στην Κίνα εξέδωσε χθες, Κυριακή, ένα νέο πρόγραμμα βελτίωσης του επιχειρηματικού κλίματος, με έμφαση στον τομέα των ψηφιακών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με το ίδιο πρόγραμμα, η Σανγκάη θα εκμεταλλευτεί στο μέγιστο βαθμό τις ψηφιακές υπηρεσίες για την καταχώριση των επιχειρήσεων, ενώ θα οργανώσει μία ενοποιημένη ψηφιακή πλατφόρμα για τις υπηρεσίες του δημοσίου, ώστε να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητά τους.

Η Σανγκάη διαθέτει το λιμάνι με τη μεγαλύτερη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ θα συνεχίσει να μειώνει το χρόνο διεκπεραίωσης των απαραίτητων ελέγχων στα τελωνεία της.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι στη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας, 2,25 εκατομμύρια νέες επιχειρήσεις και φορείς που ασχολούνται με το εμπόριο ιδρύθηκαν στην Σανγκάη, καταγράφοντας μία αύξηση 52,7% σε σύγκριση με την προηγούμενη πενταετία.

Το 2020, η Κίνα βρίσκονταν στην 31η θέση της αξιολόγησης της Παγκόσμιας Τράπεζας για την διευκόλυνση των επιχειρηματικών συναλλαγών, έναντι της 78ης θέσης στην οποία βρίσκονταν το 2018.

ΣΧΕΤΙΚΑ