Το ChatGPT γίνεται ακόμα πιο ισχυρό με τα GPTs -Τι είναι η νέα καινοτομία που ανακοίνωσε η OpenAI

NEWSROOM
Το ChatGPT γίνεται ακόμα πιο ισχυρό με τα GPTs -Τι είναι η νέα καινοτομία που ανακοίνωσε η OpenAI

Η τεχνολογία πίσω από το ChatGPT έγινε ακόμα πιο έξυπνη.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου προγραμματιστών που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο τη Δευτέρα, η OpenAI παρουσίασε μια σειρά από αναβαθμίσεις στα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιεί. Ανάμεσα τους και τη δυνατότητα οι προγραμματιστές να δημιουργούν προσαρμοσμένες εκδόσεις του ChatGPT.

Παράλληλα η OpenAI εγκαινιάζει ένα ψηφιακό κατάστημα και μειώνει τις βασικές τιμές για τους προγραμματιστές, ενώ δεσμεύεται επίσης να πληρώσει ορισμένους από αυτούς που χρησιμοποιούν τα προϊόντα της εταιρείες στις πλατφόρμες τους.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σχεδόν ένα χρόνο μετά το λανσάρισμα του ChatGPT το οποίο συνέβαλε στα μέγιστα προκειμένου να ξεκινήσει η κούρσα των εταιρειών για τα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης. Ο CEO της OpenAI, Σαμ Άλτμαν, δήλωσε ότι 2 εκατομμύρια προγραμματιστές χρησιμοποιούν την πλατφόρμα και περίπου το 90% των εταιρειών του Fortune 500 χρησιμοποιούν τα εργαλεία της. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, αυτή τη στιγμή έχει 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.

Στην εκδήλωση βρέθηκε και ο CEO της Microsoft, Σαντίγια Ναντέλα, καθώς η εταιρεία που διευθύνει είναι ένας από τους πρώτους χρηματοδότες της OpenAI.

Μεταξύ των μεγαλύτερων αλλαγών που ανακοινώθηκαν είναι η εισαγωγή των GPT ή προσαρμοσμένων εκδόσεων του ChatGPT. Παρόμοια με τα plugins, τα GPT μπορούν να συνδεθούν με βάσεις δεδομένων, να χρησιμοποιηθούν για μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή να διευκολύνουν τις παραγγελίες ηλεκτρονικού εμπορίου, δήλωσε η εταιρεία.

Στην ιστοσελίδα της αναφέρει ότι τα GPTs θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν στη διδασκαλία μαθηματικών ή να σχεδιάσουν αυτοκόλλητα, χωρίς προηγούμενη εμπειρία στον προγραμματισμό. Οι χρήστες μπορούν να το δοκιμάσουν μέσω της ιστοσελίδας chatgpt.com/create. Ωστόσο, για την ώρα, δεν φαίνεται να είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα.

Η OpenAI αναπτύσσει επίσης ένα GPT Store, το οποίο αναμένεται αργότερα μέσα στο μήνα, για να επιτρέψει στα GPT να γίνουν αναζητήσιμα. Φυσικά οι προγραμματιστές που θα δημιουργούν τα GPT θα κερδίζουν χρήματα ανάλογα με το πόσοι άνθρωποι τα έχουν χρησιμοποιήσει.

Ο Άλτμαν παρουσίασε επίσης το GTP-4 Turbo, την τελευταία έκδοση της τεχνολογίας που τροφοδοτεί το ChatGPT. Η πλατφόρμα θα συνεχίσει να διευρύνει τις γνώσεις της μέχρι τον Απρίλιο του 2023 και θα συνεχίσει να βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου. Θυμίζουμε ότι η τωρινή έκδοτη GPT που τροφοδοτεί το ChatGPT έχει γνώση για ό,τι έχει συμβεί στον κόσμο μέχρι το 2021.

ΣΧΕΤΙΚΑ