Το σπίτι στο Λος Αντζελες που πωλείται για 115 εκατ. δολάρια

NEWSROOM
Το σπίτι στο Λος Αντζελες που πωλείται για 115 εκατ. δολάρια

Ενα πολυτελές σπίτι στο Λος Αντζελες, το οποίο κάποτε ήταν στην ιδιοκτησία της Σερ, βγαίνει στην αγορά για 115 εκατ. δολάρια.

Χτισμένο το 1936 και σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Robert D. Farquhar, το Owlwood είναι το μεγαλύτερο ακίνητο στο Holmby Hills, μια από τις πιο πολυτελείς γειτονιές του Λος Άντζελες.

Οι πρώτοι ιδιοκτήτες ήταν ο επιχειρηματίας Charles H. Quinn και η σύζυγός του Florence Letts Quinn (1868-1944), χήρα του Arthur Letts ο οποίος ήταν ο αρχικός σχεδιαστής και οραματιστής των Holmby Hills.

Ο δεύτερος ιδιοκτήτης του ήταν ο Τεξανός επιχειρηματίας Joseph Drown, ιδρυτής του ξενοδοχείου Bel Air. Ο τρίτος ιδιοκτήτης του ήταν ο Joe Schenck, πρόεδρος της 20ης Century Fox. Η Marilyn Monroe, στενή του φίλη τον επισκεπτόταν συχνά και έμενε στο θρυλικό πλέον σπίτι, το οποίο το 1956 πωλήθηκε στον William Keck της Superior Oil. Στη δεκαετία του 1960 ο ηθοποιός Tony Curtis αγοράζει το σπίτι από τον Keck.

Ο Sonny Bono (1935-1998) και η Cher βρέθηκαν στο πάρτι γενεθλίων του με την τραγουδίστρια να ερωτεύεται το σπίτι παράφορα. Ζήτησε από τον Curtis να το αγοράσει αλλά εκείνος αρνήθηκε αρχικά. Λίγα χρονια αργότερα, όταν μετακόμισε στο Λονδίνο το πούλησε στην Cher. Με το που μπαίνουν στο σπίτι, Sonny Bono και Cher χωρίζουν. Το σπίτι μένει στη Cher άλλα όχι για πολύ, καθώς το 1976 του πουλάει στους Chase και Ralph Mishkin. Δύο χρόνια αργότερα το πουλούν στον Ghazi Alta, επενδυτή από το Μονακό.

Ο Alta πούλησε το σπίτι το 2002 στους Dawn και Roland Arnall και το 2016, Owlwood πέρασε σε επενδυτικές εταιρείες και βγήκε ξανά προς πωληση.

Σύμφωνα με την εταιρεία που έχει αναλάβει την πώληση της βίλας, το κτήμα στο οποίο βρίσκεται το σπίτι έχει έκταση 40 στρεμμάτων.

Η αισθητική του αρχοντικού παραπέμπει στα αναγεννησιακά σπίτια της Ιταλίας. Το ξύλο κυριαρχεί και σε κάποια δωμάτια οι τοίχοι είναι πλήρως καλυμμένοι με ξύλο βελανιδιάς με πολλά διακοσμητικά σκαλίσματα. Εντυπωσιακά και τα περίτεχνα γύψινα του σπιτιού. Επίσης, έχει μια ελικοειδής ξύλινη σκάλα, σαν παλατιού, κρυστάλλινους πολυελαίους και σκαλιστά μαρμάρινα τζάκια. Διαθέτει ακόμη μια ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα, δευτερεύοντα κτίσματα μέσα στο κτήμα και ένα γήπεδο τένις.

Το σπίτι διαθέτει εννέα υπνοδωμάτια και 10 μπάνια και είναι περίπου 12.201 τετραγωνικά πόδια και η έκτασή του 1.100 τμ.!

ΣΧΕΤΙΚΑ