Οι άνθρωποι που ξυπνούν αυτή την ώρα βγάζουν περισσότερα χρήματα

NEWSROOM
Αντρες κάνουν χειραψία
Φωτογραφία: Shutterstock

Η ώρα που ξυπνάτε φαίνεται πως παίζει σημαντικότατο ρόλο στην επαγγελματική σας ζωή, όπως αναφέρει έρευνα.

Ερευνες που διεξήχθησαν από την Amerisleep διαπίστωσαν ότι όσοι ξυπνούν πολύ νωρίς το πρωί είναι πιο παραγωγικοί, λαμβάνουν μεγαλύτερους μισθούς και έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής από εκείνους που ξυπνούν πιο αργά. Και όταν λέμε νωρίς, εννοούμε πολύ νωρίς.

Η Amerisleep δημιούργησε δύο ομάδες αυτούς που ξυπνούν νωρίς (04:00-07:00) και αυτούς που σηκώνονται από το κρεβάτι πιο αργά (08:00-12:00). Μεταξύ της πρώτης ομάδα, η πιο συνηθισμένη ώρα αφύπνισης ήταν 06:00 το πρωί, ωστόσο, δεν είναι αυτή που χαρίζει τη μεγαλύτερη αποδοτικότητα. Σύμφωνα με την έρευνα, όσοι ξυπνούν στις 04:00 το πρωί απάντησαν πως «αισθάνονται εξαιρετικά παραγωγικοί» κατά το 71% του χρόνου τους. Αντίθετα, όσοι ξυπνούν στις 11:00, είναι παραγωγικοί στο 36% του χρόνου τους. Μετά από όλα αυτά να σημειωθεί ότι μάλλον η έρευνα έρχεται να επαληθεύσει τον Τιμ Κουκ ο οποίος ξυπνάει περίπου ένα τέταρτο νωρίτερα από τις 4 τα ξημερώματα καθημερινά.

Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό το πλεονέκτημα του πρωινού ξυπνήματος. Κατά μέσο όρο, η πρώτη ομάδα λαμβάνει μισθούς 45.725 δολάριων ετησίως κατά μέσο όρο, σχεδόν 15.000 δολάρια περισσότερα ετησίως από τον μέσο όρο μισθού των 30.835 δολαρίων που παίρνει η δεύτερη ομάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ