Τα 10 μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι εργαζόμενοι και δεν είναι παραγωγικοί

NEWSROOM
Γυναίκα σε πάγκο εργασίας
Unsplash

Ολοι οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες και οι καριερίστες έχουν έναν μεγάλο εχθρό: Τον ίδιο τους τον εαυτό.

Τα 10 λάθη που κάνουν οι εργαζόμενοι και βάζουν τρικλοποδιά στον εαυτό τους:

Μην αναβάλετε για αργότερα αυτό που μπορείτε να κάνετε τώρα.

Λαπτοπ σημείωσεις

Η αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν είναι αποτελεσματικοί τη νύχτα.

Τα πάντα έχουν σημασία. Ποτέ μην παραβλέπετε τα μικρά πράγματα. Κάθε μεγάλο πράγμα αποτελείται απλά από πολλά μικρά πράγματα.

Γυναίκα σε πάγκο εργασίας

Δεν ξέρετε αν κάτι λειτουργεί, δουλεύει, μέχρι να το δοκιμάσετε.

Το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται ξεκούραση. Για να λειτουργήσει σε κορυφαία επίπεδα, το ανθρώπινο σώμα απαιτεί επτά έως οκτώ ώρες ύπνου κάθε βράδυ.

Ανθρωποι σε λαπτοπ

Απλά δεν θέλετε να το κάνετε.Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε, όταν χρησιμοποιούμε αυτή τη δικαιολογία, ότι πραγματικά δεν έχουμε καμία πρόθεση να κάνουμε αυτή τη συγκεκριμένη δουλειά. Απλά θέλουμε μια δικαιολογία ιγια να μην την κάνουμε.

Αυτή είναι η συνταγή της καταστροφής. Οταν δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα τα πράγματα είναι δύσκολα. Χρησιμοποιείστε ένα ημερολόγιο, βάλτε πρόγραμμα και όλα θα γίνουν.

λαπτοπ με γυαλιά

Τα αποτελέσματα έχουν σημασία. Τα καλά αποτελέσματα συνήθως προέρχονται από τη σκληρή δουλειά, αλλά μόνη της η σκληρή δουλεία δεν εξασφαλίζει σίγουρα αποτελέσματα.

Οι εταιρείες δεν πληρώνουν για την εργασία που κάνετε, αλλά για τα αποτελέσματα που φέρνετε. Είναι δυνατό δύο άτομα να εργάζονται τον ίδιο χρόνο και να καταλήγουν σε τελείως διαφορετικά αποτελέσματα. Δουλεύεις σκληρά, ναι. Αλλά θυμηθείτε, ότι στο τέλος είναι τα αποτελέσματα και όχι ο χρόνος, που μετράει πραγματικά.

λαπτοπ σε τσάντα

Οσο περισσότερα αυτά που έχετε να κάνετε, τόσο περισσότερη προσοχή χρειάζεται.

Το multitasking σημαίνει ότι κάποιος μεταπηδά από το ένα θέμα στο άλλο χωρίς να εστιάζει σε κανένα από αυτά. Η σκέψη και η ανάλυση κάτι σκέφτεται.

Όσο μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα ή το ζήτημα που απασχολεί κάποιον, τόσο περισσότερο χρειάζεται να επικεντρωθεί στο συγκεκριμένο ζήτημα. Ο Ντάρεν Χάρντι, ένας από τους κορυφαίους ειδικούς στην παραγωγικότητα τονίζει ότι χρειάζονται 90 λεπτά πλήρους αφοσίωσης σε ένα θέμα. Η αφοσίωση σε ένα θέμα είναι κάτι που όλοι οι πέτυχημένοι έχουν κοινό.

Ο στόχος είναι να είστε αρκετά καλός. Οχι τέλειος. Ωστόσο πρέπει όλοι να επιδιώκουμε την τελειότητα.

Γυναίκα με λάπτοπ
ΣΧΕΤΙΚΑ