ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

Κόσμος στην Αθήνα

Ποιοι πιάστηκαν στην τσιμπίδα των τεκμηρίων -Πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι

Από τη μία, μπορεί να ήταν περίπου 100 χιλιάδες λιγότεροι οι φορολογούμενοι που μπλέχτηκαν πέρσι στα δίχτυα των τεκμηρίων, αλλά αυτό δεν κάνει λιγότερο εντυπωσιακό το στοιχείο που δείχνει ότι συνολικά 1.540.255 φυσικά πρόσωπα δήλωσαν εισοδήματα αναντίστοιχα με αυτά του τρόπου διαβίωσης τους.
Η πλατεία Συντάγματος/Φωτογραφία: Shutterstock

Προϋπολογισμός: Περιορισμός φοροδιαφυγής και αυξήσεις μισθών οι δυο κύριες πηγές αύξησης των εσόδων

Ισχυρή στήριξη στον κρατικό προϋπολογισμό αναμένεται να δώσουν τα αυξημένα φορολογικά έσοδα τα οποία θα προέλθουν χωρίς την επιβολή επιπλέον φόρων αλλά θα στηριχθούν σε δύο συγκεκριμένες παραμέτρους.
NEWSROOM /
Αθήνα, Πλάκα

Η «μάχη» κατά της φοροδιαφυγής «κλειδώνει» τα πρωτογενή πλεονάσματα

Γίνεται να αναθεωρείται η πρόβλεψη για το ΑΕΠ από το 3% στο 2,5%, αλλά ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος να παραμένει ίδιος και απαράλλαχτος; «Γίνεται και παραγίνεται», λένε από το ΥΠΕΘΟ, επιμένοντας ότι το κοντέρ στο τέλος της χρονιάς θα γράψει τουλάχιστον 2,1% πρωτογενές πλεόνασμα, δηλαδή γύρω στα 5 δισ ευρώ.
Αγορά στο κέντρο της Αθήνας

«Μεγάλος Αδελφός» και στη διακίνηση προϊόντων - Τι αλλάζει με το Ψηφιακό Δελτίο Αποστολής

Όποιος μπει στον πειρασμό να «σκαλίσει» παλαιότερες υποθέσεις με δειγματοληπτικούς ελέγχους στη διακίνηση προϊόντων, θα διαπιστώσει ότι, σε ουκ ολίγες περιπτώσεις, άλλα έγραφαν τα συνοδευτικά έγγραφα, άλλα μετέφεραν τα φορτηγά κι άλλα παραδίδονταν τελικά.
Αποδείξεις

Μάχη κατά της φοροδιαφυγής: Προς πλήρη ψηφιοποίηση των πάντων - Ποιοι θα υποχρεωθούν να έχουν ψηφιακό πελατολόγειο

Βασικός στόχος του ΥΠΕΘΟ και της ΑΑΔΕ είναι πριν από το τέλος της τετραετίας, να μπαίνουν στα κρατικά ταμεία τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ ετησίως από τη «δεξαμενή» της φοροδιαφυγής.
NEWSROOM /
Φωτογραφία: Aris Oikonomou / SOOC

«Έκρηξη» καταγγελιών εν αναμονή των bonus του appodixi [πίνακας]

Θέμα ημερών είναι, όπως διαβεβαιώνουν αρμόδιες πηγές, η έκδοση της Απόφασης, με την οποία θα ενεργοποιηθούν τα bonus για όσους καταγγέλλουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής, αξιοποιώντας την εφαρμογή appodixi.
Ο Χάρης Θεοχάρης

Θεοχάρης: Η νομοθέτηση του Πυλώνα II είναι η νίκη της πολιτικής επί της διεθνούς φοροδιαφυγής

Αναφορικά με τη γενικότερη εικόνα της ελληνικής οικονομίας και την ανάπτυξη, ο κ. Θεοχάρης επισήμανε πως «ο πληθωρισμός στη χώρα μας το 2023 ήταν κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσον όρο».
NEWSROOM /
Ευρήματα από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ

ΣΔΟΕ: Σωρεία παραβάσεων το πρώτο τρίμηνο του 2024

Αξιοποιώντας πληροφόρηση μέσω του δικτύου EUROPOL, διενεργήθηκε έρευνα σε κάτοικο της Βορείου Ελλάδας, για εμπλοκή σε διεθνές κύκλωμα απάτης μέσω διαδικτύου με διασυνδέσεις σε Βουλγαρία, Ρουμανία & Λουξεμβούργο.
NEWSROOM /