ΦΟΡΟΣ

Τουρίστες στην Ισλανδία

Ισλανδία: Ετοιμάζει νέο αυξημένο φόρο τουρισμού – Στόχος να προστατεύσει το περιβάλλον

Ο πρωθυπουργός της Σκανδιναβικής χώρας αποκάλυψε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο ενός νέου υψηλότερου φόρου σε μια προσπάθεια για την καταπολέμηση του υπερτουρισμού.
NEWSROOM /
Τουρισμός: Περισσότεροι από 60 προορισμοί σε όλο τον κόσμο βάζουν φόρους στους τουρίστες

Τουρισμός: Περισσότεροι από 60 προορισμοί σε όλο τον κόσμο βάζουν φόρους στους τουρίστες

Τον Απρίλιο του 2024 η Βενετία ξεκίνησε το αμφιλεγόμενο πείραμά της να χρεώνει τους ταξιδιώτες με 5 ευρώ για να επισκέπτονται την πόλη σε ορισμένες από τις πιο πολυσύχναστες ημέρες του έτους.
NEWSROOM /
Ακίνητα στην Αθήνα

Η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ «οδηγός» για «γενναία» αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών

Η τελευταία αναπροσαρμογή των Τιμών Ζώνης έγινε το 2021 και συνοδεύθηκε από ριζικό λίφτινγκ στη δομή του ΕΝΦΙΑ, έτσι ώστε όχι μόνο να μην προκύψουν εκκαθαριστικά- «τέρατα», αλλά εν τέλει να μειωθεί ο φόρος κατά 33% σε ορίζοντα διετίας.
Φωτογραφία shutterstock

Νέος φόρος στις πολυεθνικές - Τι προσδοκά το ΥΠΕΘΟ από τον ελάχιστο φόρο 15%

Αυτό που πρέπει να γίνει σαφές είναι ότι δεν αλλάζει ο εταιρικός συντελεστής (22%), αλλά οι πολυεθνικές, που «έστελναν» τα κέρδη τους σε φορολογικούς παραδείσους, θα πρέπει να πληρώσουν τη διαφορά ανάμεσα στο μηδενικό φόρο και το 15%.
Η ΕΕ υιοθετεί τον ελάχιστο φόρο 15% στις πολυεθνικές

Η ΕΕ υιοθετεί τον ελάχιστο φόρο 15% στις πολυεθνικές

Οι ηγέτες των 27 χωρών μελών της ΕΕ ενέκριναν χθες Πέμπτη την ενσωμάτωση στο ευρωπαϊκό δίκαιο του ελάχιστου φόρου 15% στα κέρδη των πολυεθνικών εταιρειών, μετά την άρση των εμποδίων από την Ουγγαρία και την Πολωνία.
NEWSROOM /
κόσμος περπατάει στην Αθήνα στο κέντρο

Φόρος εισοδήματος: Παράταση και για την έκπτωση 3% για όσους πληρώσουν εφάπαξ έως τέλος Αυγούστου

Παραμένει έως το τέλος Αυγούστου το δικαίωμα της έκπτωσης 3% στην περίπτωση εφάπαξ πληρωμής του φόρου εισοδήματος, μετά την παράταση έως τις 30 Αυγούστου της καταληκτικής ημερομηνίας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.
NEWSROOM /
Χαρτονομίσματα του Ευρώ

Γάλλος ΥΠΟΚ: Χρειάζεται συμβιβασμός για να επιτευχθεί μια παγκόσμια φορολογική συμφωνία

Ο κόσμος είναι πολύ κοντά σε μια συμφωνία για έναν παγκόσμιο φορολογικό συντελεστή, αλλά χρειάζεται συμβιβασμός για τις τελικές λεπτομέρειες, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας ενώ οι χώρες που τηρούσαν στάση αναμονής αρχίζουν να παρουσιάζουν τις θέσεις τους.
NEWSROOM /