Συνεχίζεται η μάχη με την πύρινη λαίλαπα στην Εύβοια

NEWSROOM
Συνεχίζεται η μάχη με την πύρινη λαίλαπα στην Εύβοια
Φώτο: Eurokinissi

Για τρίτη ημέρα μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια και από τις πρώτες πρωινές ώρες τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν τη μάχη για να σβήσουν τις φλόγες που έχουν κατακάψει τα πάντα.

Η αναζωπύρωση το απόγευμα της Τετάρτης δημιούργησε το νέο μέτωπο στο χωριό Πλατανιά και η φωτιά κινείται βορειανατολικά από την περιοχή Κοντοδεσπότι. Εκεί επικεντρώνονται από το πρωί οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής με στόχο να περιορίσουν τη φωτιά και να ελέγξουν την κατάσταση. Μέχρι στιγμής οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι έχουν καεί περισσότερα από 25.000 στρέμματα δάσους.

Εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος ανέφερε στο iefimerida ότι «η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη στις περιοχές Σταυρός, Κοντοδεσπότι, Μακρυμάλλη. Το σοβαρότερο μέτωπο εντοπίζεται βόρεια από το Κοντοδεσπότι, όπου το ιδιαίτερο ανάγλυφο του εδάφους δεν επιτρέπει την ομαλή πρόσβαση των χερσαίων δυνάμεων. Ελπίζουμε σήμερα να μας βοηθήσει ο καιρός, να πέσουν οι άνεμοι και να προχωρήσουμε στην πλήρη κατάσβεση με τη βοήθεια των εναέριων μέσων» προσέθεσε.

Διαβάστε για την μάχη της Πυροσβεστικής με τις φωτιές στην Εύβοια στο iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ