ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

rodos

Βραβεύθηκαν όσοι συνέβαλαν στη δια θαλάσσης επιχειρήσεις στις πυρκαγιές στη Ρόδο

«Είμαι περήφανος πρώτα ως άνθρωπος και έπειτα ως Δωδεκανήσιος για την αστείρευτη δύναμη ψυχής που όλοι και όλες καταθέσατε». Με αυτά τα λόγια ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννης Παππάς, ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στη δια θαλάσσης επιχείρηση εκκένωσης, κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών στη Ρόδο, τον Ιούλιο του 2023.
NEWSROOM /
Υπουργείο Οικονομικών

Παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων και αναστολή οφειλών για τους κατοίκους περιοχών του Έβρου

Με απόφαση του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Χάρη Θεοχάρη, δίνεται παράταση στην υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2023 σε περιοχές του Έβρου.
NEWSROOM /
άνδρας σβήνει φωτιά στην κερατέα

Υπουργείο Εργασίας: Τα μέτρα για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πυρκαγιές

Απόφαση η οποία περιλαμβάνει νέα στοχευμένα μέτρα για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν κατά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές υπέγραψε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου.
NEWSROOM /
13 μέτρα για την ενίσχυση των πυρόπληκτων περιοχών του Έβρου

13 μέτρα για την ενίσχυση των πυρόπληκτων περιοχών του Έβρου

Ενεργοποιείται από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία, το πλαίσιο της κρατικής αρωγής για τη στήριξη περιοχών που επλήγησαν από πυρκαγιές του Αυγούστου του 2023 στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.
NEWSROOM /
άνδρας σβήνει φωτιά στην κερατέα

Το πλαίσιο της κρατικής αρωγής για τους πληγέντες από την πυρκαγιά στον Έβρο

Στην ενεργοποίηση του πλαισίου της κρατικής αρωγής για τους πληγέντες από την πυρκαγιά στον Έβρο αναφέρθηκε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος κατά την ανακοίνωση μέτρων από τα μέλη του κυβερνητικού κλιμακίου που μετέβησαν στην Αλεξανδρούπολη.
NEWSROOM /
Μέγαρο Μαξίμου

Σύσκεψη στο Μαξίμου για Πάρνηθα-Έβρο και την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας 

Την επόμενη ημέρα για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας -μετά τις καταστροφικές φωτιές του φετινού καλοκαιριού- σκέφτεται ήδη το κυβερνητικό επιτελείο, με την πρώτη ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου να είναι προγραμματισμένη για σήμερα.
NEWSROOM /
πυροσβέστης μάνικα νερό φωτια Κερατέα

ΥΠΑΑΤ: Συνολικά 50.000 ελαιόδεντρα και 2.500 ζώα «χάθηκαν» από τη φωτιά στη Ρόδο

Σε 50.000 ελαιόδεντρα και 2.500 ζώα και μελισσοσμήνη υπολογίζονται οι καταστροφές που σημειώθηκαν από τις πυρκαγιές στη Ρόδο, σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις από κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, που βρέθηκε στο νησί μετά από εντολή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη.
NEWSROOM /
Πυρκαγιά στη Λαμία-ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Σε πύρινο κλοιό η χώρα: Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Βελεστίνο, Λαμία, αναζωπυρώσεις σε Ρόδο & Κάρυστο

Δραματική είναι η κατάσταση στη χώρα καθώς δεκάδες φωτιές έχουν ξεσπάσει από το μεσημέρι σε πολλές περιοχές. Νεκρή εντοπίστηκε μια γυναίκα σε τροχόσπιτο στο Χοροστάσι Μαγνησίας.
NEWSROOM /
πυροσβέστης μάνικα νερό φωτια Κερατέα

Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Μέτρα στήριξης για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών σε σημερινή της ανακοίνωση αναφέρει ότι τα μέλη της, σε συνέχεια των κρατικών μέτρων στήριξης φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές, θα παράσχουν στους πληγέντες και περαιτέρω μέτρα στήριξης στην εξυπηρέτηση των πάσης φύσεως δανειακών τους υποχρεώσεων.
NEWSROOM /