Η απάντηση στο AirBnB: Πλατφόρμα ενοικιάσεων για ένστολους

NEWSROOM
Τα ενοίκια... αντεπιτίθενται στο AirBnB
Τα ενοίκια... αντεπιτίθενται στο AirBnB / Φωτογραφία: Eurokinissi

Λύση στο πρόβλημα της ανεύρεσης κατοικίας, που έχει προκύψει λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης Airbnb, επιχειρεί να δώσει μια μη κερδοσκοπική ιστοσελίδα.

Η ιστοσελίδα Military Houses δημιουργήθηκε από την ομάδα του Νίκου Καζάκα και, όπως «μαρτυρά» η ονομασία της, αρχικά απευθύνθηκε σε στρατιωτικούς και άλλα σώματα ένστολων (αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί κ.λπ).

Παρά ταύτα, καθώς οι συνέπειες των βραχυχρόνιων μισθώσεων, τύπου Airbnb, έχει επηρεάσει πολλές ακόμη κατηγορίες πολιτών, η ιστοσελίδα σταδιακά «άνοιξε» προς ένα μεγαλύτερο κοινό.

«Εχουμε ήδη χιλιάδες μέλη, ενώ διαρκώς λαμβάνουμε μηνύματα και αιτήσεις για να βάλουμε και άλλoυς στην κοινότητά μας -και όχι μόνο από ένστολους- κάτι το οποίο υλοποιούμε το τελευταίο χρονικό διάστημα. Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια σε ανθρώπους που ζητάνε τη βοήθειά μας» λέει στο iefimerida.gr ο Νίκος Καζάκας του MilitaryHouses.gr.

Ενδεικτικό του προβλήματος στην αγορά κατοικίας που έχει προκαλέσει το Airbnb είναι ότι μέσα σε ένα χρόνο τα φοιτητικά ενοίκια αυξήθηκαν κατά 10,2% μεσοσταθμικά, ενώ σε ορισμένες περιοχές -όπου το Airbnb... σαρώνει- οι φοιτητές θα κληθούν να καταβάλουν έως και κατά 35% υψηλότερα ενοίκια συγκριτικά με το 2018.

Διαβάστε για το MilitaryHouses.gr και τις λύσεις που δίνει απέναντι στο «αδιέξοδο» του Airbnb στο iefimerida.

ΣΧΕΤΙΚΑ