Μετρό: Νωρίτερα κλείνουν πέντε σταθμοί της Γραμμής 3 έως την Πέμπτη 29/10
Από την Κυριακή 25 Οκτωβρίου ισχύουν έκτακτες ρυθμίσεις στη λειτουργία της Γραμμής 3 του Μετρό, λόγω εργασιών για την αντικατάσταση σιδηροτροχιών.
Οι ρυθμίσεις θα διαρκέσουν μέχρι και την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2026. Πέντε σταθμοί θα κλείνουν στις 21:40, δηλαδή περίπου δυόμισι ώρες νωρίτερα από το κανονικό ωράριο. Για να καλυφθεί το τμήμα όπου γίνονται οι εργασίες, κυκλοφορεί η έκτακτη λεωφορειακή γραμμή Χ25.
Οι σταθμοί που κλείνουν νωρίτερα
Οι αλλαγές αφορούν πέντε σταθμούς της Γραμμής 3:
- Εθνική Άμυνα
- Χολαργός
- Νομισματοκοπείο
- Αγία Παρασκευή
- Χαλάνδρι
Μετά τις 21:40, οι συρμοί θα κινούνται μόνο σε δύο τμήματα: από το Δημοτικό Θέατρο έως την Κατεχάκη και από τη Δουκίσσης Πλακεντίας έως το Αεροδρόμιο.
Οι τελευταίοι συρμοί
Η ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσε ότι οι τελευταίοι συρμοί με κατεύθυνση Δουκίσσης Πλακεντίας θα ξεκινούν από το Δημοτικό Θέατρο στις 21:06 και από το Σύνταγμα στις 21:30.
Στους σταθμούς που επηρεάζονται, οι τελευταίες αναχωρήσεις είναι:
Με κατεύθυνση Δουκίσσης Πλακεντίας:
- Εθνική Άμυνα: 21:40
- Χολαργός: 21:42
- Νομισματοκοπείο: 21:44
- Αγία Παρασκευή: 21:46
- Χαλάνδρι: 21:47
Με κατεύθυνση Δημοτικό Θέατρο:
- Δουκίσσης Πλακεντίας: 21:30
- Χαλάνδρι: 21:31
- Αγία Παρασκευή: 21:33
- Νομισματοκοπείο: 21:35
- Χολαργός: 21:36
- Εθνική Άμυνα: 21:38
Όσοι χρησιμοποιούν τη γραμμή το βράδυ καλό είναι να υπολογίζουν τις αλλαγές όταν σχεδιάζουν τις μετακινήσεις τους.
Οι αλλαγές για το Αεροδρόμιο
Οι εργασίες επηρεάζουν και τα απευθείας δρομολόγια του Μετρό προς και από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Ο τελευταίος απευθείας συρμός από το Δημοτικό Θέατρο προς το Αεροδρόμιο θα αναχωρεί στις 21:06. Αντίστροφα, ο τελευταίος από το Αεροδρόμιο προς το Δημοτικό Θέατρο θα αναχωρεί στις 21:10.
Μετά τις 21:40, το Αεροδρόμιο θα συνδέεται μόνο με τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, με τα εξής δρομολόγια:
- Δουκίσσης Πλακεντίας → Αεροδρόμιο: 22:24, 23:00 και 23:36
- Αεροδρόμιο → Δουκίσσης Πλακεντίας: 21:46, 22:22, 22:58 και 23:34
Η διαδρομή της γραμμής Χ25
Ο ΟΑΣΑ έθεσε σε λειτουργία την προσωρινή λεωφορειακή γραμμή Χ25 «Κατεχάκη – Δουκίσσης Πλακεντίας», για να εξυπηρετούνται οι επιβάτες στο τμήμα που κλείνει.
Τα λεωφορεία θα κυκλοφορούν από τις 21:40 μέχρι το τέλος της λειτουργίας του Μετρό. Θα σταματούν και στους πέντε σταθμούς που κλείνουν νωρίτερα: Εθνική Άμυνα, Χολαργό, Νομισματοκοπείο, Αγία Παρασκευή και Χαλάνδρι.
- Αφετηρία Κατεχάκη: στον παράδρομο της λεωφόρου Μεσογείων, στο ίδιο σημείο απ' όπου ξεκινά η γραμμή 402.
- Δουκίσσης Πλακεντίας: η επιβίβαση και η αποβίβαση γίνονται σε νέες στάσεις, κοντά στην είσοδο του αμαξοστασίου της ΣΤΑΣΥ.
Η διάρκεια των ρυθμίσεων
Οι έκτακτες ρυθμίσεις ξεκίνησαν την Κυριακή 25 Οκτωβρίου και θα ισχύουν έως και την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2026.
Όπως εξηγεί η ΣΤΑΣΥ, οι εργασίες αφορούν τη συντήρηση και την αντικατάσταση σιδηροτροχιών και έχουν στόχο την καλύτερη λειτουργία του δικτύου και των καθημερινών μετακινήσεων. Οι επιβάτες καλούνται να οργανώνουν έγκαιρα τις βραδινές τους μετακινήσεις και να χρησιμοποιούν τη γραμμή Χ25 όπου χρειάζεται.
