Χατζηδάκης: Στη φαντασία της αντιπολίτευσης η κατάργηση του 8ωρου

NEWSROOM
Ο Κωστής Χατζηδάκης στη Βουλή
Ο Κωστής Χατζηδάκης στη Βουλή/ Φωτογραφία Eurokinissi

Ο Κωστής Χατζηδάκης μίλησε εκ νέου για το εργασιακό νομοσχέδιο που δέχεται έντονες επικρίσεις από την αντιπολίτευση. Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων ανέφερε ότι τα σενάρια για κατάργηση του 8ωρου υπάρχουν μόνο στη φαντασία της αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός υποστήριξε ότι το μέτρο της διευθέτησης χρόνου εργασίας ισχύει με νόμο από το 1990. Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι με το νέο νομοσχέδιο θα απαγορεύεται η απόλυση ενός πατέρα έξι μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού τους.

Παράλληλα το νέο νομοσχέδιο εξισώνει την αποζημίωση απόλυσης του εργατοτεχνίτη με τους άλλους υπαλλήλους και διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων σε συνεργατικές πλατφόρμες, όπως ντελίβερι και κούριερ.

Το συνταξιοδοτικό ζήτημα

Ο Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στο θέμα των προσωρινών συντάξεων, υπογραμμίζοντας ότι όσοι την έχουν λάβει, θα πάρουν χρήματα και τον επόμενο μήνα. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι παραμένει το πρόβλημα με τις εκκρεμείς συντάξεις.

Ωστόσο γίνονται προσπάθειες και το πρώτο τρίμηνο του 2021 βγήκαν 46% παραπάνω συντάξεις από το αντίστοιχο διάστημα του 2020 και 61% παραπάνω από του 2019. Έκανε επίσης γνωστό ότι τέλος Ιανουαρίου υπήρχαν 155.000 εκκρεμείς συντάξεις και τέλος Μαρτίου 139.000.

ΣΧΕΤΙΚΑ