Τσακλόγλου: Συνδυασμός προστασίας εργαζομένων και ανταγωνιστικών επιχειρήσεων το εργασιακό νομοσχέδιο

NEWSROOM
Ο Πανος Τσακλόγλου
Ο Πανος Τσακλόγλου/ Φωτογραφία Eurokinissi

Για το εργασιακό νομοσχέδιο που θα συζητηθεί σύντομα στη Βουλή μίλησε ο Πάνος Τσακλόγλου. Σύμφωνα με τον υφυπουργό η διευθέτηση του χρόνου εργασίας δεν είναι κάτι νέο καθώς νομοθετικά υπάρχει εδώ και περίπου 30 χρόνια.

«Χρειαζόταν μέχρι τώρα συμφωνία σε συλλογικό επίπεδο μεταξύ επιχειρήσεων και συνδικαλιστικών οργανώσεων για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Πολλές τέτοιες συμφωνίες έγιναν και επί ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που προτείναμε είναι να μπορεί να γίνει και σε ατομικό επίπεδο αυτό, πάντα με την συμφωνία και την πρόταση του εργαζόμενου. Γιατί γνωρίζει το συνδικάτο μου τις ανάγκες που έχω εγώ σε ατομικό επίπεδο;» σημείωσε στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Στη συνέχεια τόνισε ότι αν κάποιος εργαζόμενος δεν δεχτεί την διευθέτηση του χρόνου εργασίας και μετά απολυθεί, η απόλυση του θεωρείται άκυρη και ο εργοδότης θα πρέπει να αντιμετωπίσει ποινικές κυρώσεις. «Θέλουμε έναν συνδυασμό προστασίας των εργαζομένων με ταυτόχρονα ανταγωνιστικές επιχειρήσεις. Χωρίς ανταγωνιστικές επιχειρήσεις θα έχουμε ανεργία» υπογράμμισε ως στόχο του νέου εργασιακού νομοσχεδίου.

Τέλος ο κ.Τσακλόγλου μίλησε και για την ψηφιακή κάρτα εργασίας τονίζοντας ότι θα υιοθετηθεί με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο. Παράλληλα προβλέπονται "συνδικαλιστικά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε ομάδες εργαζομένων όπως οι delivery".

ΣΧΕΤΙΚΑ