ManPower: Αύξηση στον αριθμό των απασχολουμένων

NEWSROOM
ManPower: Αύξηση στον αριθμό των απασχολουμένων

Σταθερά ανοδικές προθέσεις προσλήψεων αναμένει το 19% των Ελλήνων εργοδοτών για το επόμενο τρίμηνο, με βάση την Έρευνα για τις Προθέσεις Προσλήψεων της ManpowerGroup, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ManpowerGroup Ελλάδας.

Σε συνέχεια της εποχικής προσαρμογής των δεδομένων, οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης ανέρχονται σε +18%, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί εδώ και 10 και πλέον χρόνια. Τα σχέδια προσλήψεων διατηρούνται σχετικά σταθερά σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και βελτιώνονται κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

• Οι εργοδότες στην Ελλάδα καταγράφουν σταθερά ανοδικές προθέσεις προσλήψεων για το προσεχές τρίμηνο. Με το 19% των εργοδοτών να αναμένει αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων, το 7% να προβλέπει μείωση και το 71% να μην αναμένει κάποια αλλαγή.

• Η ισχυρότερη αγορά εργασίας αναμένεται να καταγραφεί στον τομέα των Χρηματοοικονομικών, Ασφαλειών, Ακίνητης Περιουσίας και Παροχής Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις, όπου οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης ανέρχονται σε +21%. Παράλληλα, στον Δημόσιο Τομέα και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες καταγράφονται αισιόδοξα σχέδια προσλήψεων, με Προοπτικές της τάξης του +19%, ενώ οι Προοπτικές για τον τομέα του Εμπορίου (Χονδρική & Λιανική) ανέρχονται σε +18%.

• Παράλληλα, οι εργοδότες στον τομέα του Ηλεκτρισμού, του Φυσικού Αερίου & της Ύδρευσης καταγράφουν τις πιο αδύναμες προοπτικές απασχόλησης, με Προοπτικές της τάξης του +7%.

• Οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης στην Ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής ανέρχονται σε +20%, καθώς αναμένεται να καταγραφεί η πιο ισχυρή αγορά εργασίας των τελευταίων 10 και πλέον ετών, ενώ οι εργοδότες στη Βόρεια Ελλάδα καταγράφουν Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του +11%.

• Οι εργοδότες τόσο στις Μεγάλου όσο και στις Μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις αναφέρουν αισιόδοξες προθέσεις προσλήψεων, με Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του +28% και +25%, αντίστοιχα, ενώ οι Προοπτικές για τις Πολύ Μικρές επιχειρήσεις διαμορφώνονται στο +9%.

Δείτε την έρευνα της Manpower

GR_MEOS Q1 2019 Press Release (1).docx

ΣΧΕΤΙΚΑ