Πετρέλαιο: Yποχωρεί στα 84 δολάρια εν μέσω αρνητικών προοπτικών για την ζήτηση

NEWSROOM
Φωτογραφία: Shutterstock
Φωτογραφία: Shutterstock

Το πετρέλαιο υποχωρεί, καθώς οι ανησυχίες για την κινεζική ζήτηση και η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για τη μείωση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ υπερίσχυσαν των ενδείξεων για νέα μείωση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Το μπρεντ υποχωρεί κάτω από τα 85 δολάρια το βαρέλι, στα 84,13 με πτώση 0,63%, ενώ το West Texas Intermediate διαπραγματεύεται με πτώση 0,57% στα 80,95 δολάρια.

Ανησυχίες για την ζήτηση πετρελαίου

Στην Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα πετρελαίου, τα στοιχεία της Τετάρτης υπογράμμισαν τις οικονομικές προκλήσεις της χώρας, με τις αποπληθωριστικές πιέσεις να παραμένουν, σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Εν τω μεταξύ, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανέφερε ότι τα αποθέματα αργού συρρικνώθηκαν κατά 1,92 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, με μια μείωση που καταγράφηκε επίσης στον κόμβο του Cushing στην Οκλαχόμα, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τα στοιχεία. Τα συνολικά αποθέματα βυθίστηκαν πάνω από 12 εκατομμύρια βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα.

Το πετρέλαιο παραμένει υψηλότερα για το έτος, με τα κέρδη να υποστηρίζονται από τις περικοπές της προσφοράς του ΟΠΕΚ+, καθώς και από τις προσδοκίες για χαλαρότερη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ. Ο Πάουελ δήλωσε την Τρίτη ότι ενώ παρακολουθεί για ενδείξεις αδυναμίας της αγοράς εργασίας, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής εξακολουθούν να θέλουν να δουν περισσότερες ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός επιβραδύνεται προτού μειώσουν το κόστος δανεισμού.

«Οι ανησυχίες σχετικά με την κινεζική ζήτηση πετρελαίου έχουν αυξηθεί πρόσφατα και τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό δεν θα κάνουν πολλά για να απαλύνουν αυτές τις ανησυχίες, καθώς είναι ασθενέστερα του αναμενόμενου», δήλωσε ο Warren Patterson, επικεφαλής της στρατηγικής εμπορευμάτων της ING Groep NV. «Εν τω μεταξύ, τα σχόλια του Πάουελ δεν είχαν πολύ σημαντικό αντίκτυπο στην αγορά, με τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο να μεταβάλλονται ελάχιστα», είπε.

Οι έμποροι θα εξετάσουν τη μηνιαία έκθεση του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών αργότερα την Τετάρτη για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προοπτικές της παγκόσμιας αγοράς. Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας θα δημοσιεύσει την αντίστοιχη εκτίμησή του μία ημέρα αργότερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ