Γεωργιάδης: Σκέψεις για μείωση ΕΝΦΙΑ σε όσους χάνουν ενοίκια

NEWSROOM
Γεωργιάδης: Σκέψεις για μείωση ΕΝΦΙΑ σε όσους χάνουν ενοίκια
INTIME

Στην άδεια ειδικού σκοπού, τις μειώσεις στα ενοίκια όσων πλήττονται από την κρίση αλλά και το ενδεχόμενο μείωσης του ΕΝΦΙΑ για ιδιοκτήτες που που δέχονται μείωση ενοικίου αναφέρθηκε ο υπ. Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης.

Οπως είπε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 δεν πρέπει να υπάρχει διαφοροποίηση στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σχετικά με την άδεια ειδικού σκοπού η οποία επεκτείνεται στο Δημόσιο.

Παράλληλα, αναφορικά με την επέκταση στην μείωση του ενοικίου σε όσους πλήττονται από την κρίση ο υπουργός τόνισε ότι έπρεπε να γίνει και διευκρίνισε ότι όσοι χάνουν εισόδημα λόγω κρίσης δικαιούνται τη μείωση ενοικίου.

Πρόσθεσε επίσης ότι αναμένεται να δοθούν φορολογικά κίνητρα και στους ιδιοκτήτες ακινήτων για το -40% που θα χάσουν από το ενοίκιο που παίρνουν, ενώ τόνισε ότι υπάρχουν σκέψεις να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ κατά 25% σε ιδιοκτήτες ακινήτων που δέχονται μείωση ενοικίου.

Αναφορικά με τους παραγωγούς ο ανέφερε ότι δίνεται η δυνατότητα οι παραγωγοί να δηλώσουν τόπο κατοικίας στην Αθήνα για όσο διαρκέσουν τα μέτρα και θα μπορούν να παραλαμβάνουν από την περιοχή τους τα τρόφιμα.

Τέλος, όσον αφορά τα δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε ότι σήμερα θα ανακοινωθούν τα σχετικά μέτρα από την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως υπογραμμίζοντας πάντως ότι «οι υπηρεσίες που δεν παρέχονται δεν πρέπει να πληρώνονται».

ΣΧΕΤΙΚΑ