ΣΕΤΕ: Να παραταθεί το μέτρο αναστολής συμβάσεων έως και τον Σεπτέμβριο

NEWSROOM
ΣΕΤΕ: Να παραταθεί το μέτρο αναστολής συμβάσεων έως και τον Σεπτέμβριο
Φωτογραφία: Eurokinissi

Επέκταση του μέτρου αναστολής συμβάσεων για σειρά τουριστικών επιχειρήσεων ζητά από την κυβέρνηση ο ΣΕΤΕ.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) συνέταξε επιστολή προς τους υπουργούς Εργασίας Γιάννη Βρούτση, Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, καταθέτοντας το αίτημα να παραταθεί το μέτρο αναστολής συμβάσεων εργασίας για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2020.

Ο ΣΕΤΕ επισημαίνει στην επιστολή του ότι «από την αρχή της κρίσης της πανδημίας του Covid-19, είμαστε σε διαρκή επικοινωνία, παρακολουθώντας τις εξελίξεις και προσπαθώντας να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες, κατά το δυνατόν, προϋποθέσεις, επιβίωσης επιχειρήσεων και εργαζομένων. Έχουμε συμφωνήσει ότι η κατάσταση είναι δυναμική και τα μέτρα θα πρέπει να επανεξετάζονται ανάλογα με τα δεδομένα. Από την 1η Ιουνίου έχει αρθεί η απαγόρευση λειτουργίας καταλυμάτων 12μηνης λειτουργίας, ενώ από τις 15 Ιουνίου έχουν ξεκινήσει πτήσεις στα αεροδρόμια Αθηνών-Θεσσαλονίκης και έχουν ανοίξει και τα οδικά σύνορα σε τέσσερις μεθοριακούς σταθμούς».

Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, ωστόσο, «η κίνηση παραμένει σχεδόν ανύπαρκτη και τα περισσότερα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας παραμένουν κλειστά, χωρίς να έχουν ανακοινώσει ημερομηνίες ανοίγματος. Αυτό προφανώς συμπαρασύρει σε απραξία και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις, όπως τα τουριστικά γραφεία και λεωφορεία.»

Ο ΣΕΤΕ καταλήγοντας αναφέρει:

«Δεδομένου ότι τα πράγματα δεν φαίνεται να αλλάζουν άμεσα, από την άλλη όμως είναι κρίσιμη η δημιουργία συνθήκης που θα αποτρέψει απολύσεις, ζητούμε να εξετάσετε άμεσα και να προχωρήσετε στην επέκταση του μέτρου της αναστολής των συμβάσεων εργασίας για καταλύματα συνεχούς λειτουργίας, τουριστικά γραφεία και λεωφορεία και για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2020, όπως ήδη έχει γίνει για τις εποχικές τουριστικές επιχειρήσεις. Αναμένουμε τις ενέργειές σας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για συνεργασία, προκειμένου να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.»

ΣΧΕΤΙΚΑ