Πώς θα πληρωθούν όσοι επέστρεψαν χθες στην εργασία τους

NEWSROOM
Πληρωμή μέσω ATM
Πληρωμή μέσω ATM/ Φωτογραφία INTIME NEWS

Από το πρωί της Δευτέρας αρκετές κατηγορίες εργαζομένων επέστρεψαν στη δουλειά τους μετά την χαλάρωση των μέτρων. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι εργαζόμενοι δεν θα λάβουν την πλήρη αποζημίωση που θα έδινε το κράτος. Φυσικά δεν πρόκειται να χάσουν χρήματα από τη στιγμή που οι εργοδότες θα τους πληρώσουν κανονικά για τις μέρες που θα εργαστούν.

Ουσιαστικά οι εργαζόμενοι που επέστρεψαν στις θέσεις τους θα πληρωθούν τον Μάρτιο από το κράτος και από τον εργοδότη τους. Για παράδειγμα αν ένας εργαζόμενος έχει μισθό 1000 ευρώ, θα λάβει από το κράτος 373,80 ευρώ για το διάστημα από 1η μέχρι 22 Μαρτίου. Για τις υπόλοιπες μέρες του μήνα θα πρέπει να λάβει από τον εργοδότη του 333 ευρώ.

Φυσικά όλοι οι εργαζόμενοι που δεν θα επιστρέψουν στην εργασία τους μέχρι το τέλος του μήνα, θα λάβουν κανονικά τα 534 ευρώ που δίνει το κράτος για τις αναστολές συμβάσεων.

Τελειώνει η προθεσμία για τις τροποποιήσεις

Οι εργοδότες που θέλουν να δηλώσουν ποιοι εργαζόμενοι επέστρεψαν στις θέσεις τους και ποιοι παραμένουν σε καθεστώς αναστολής θα πρέπει να το κάνουν μέχρι αύριο Τετάρτη 24 Μαρτίου. Θυμίζουμε ότι όλη η διαδικασία γίνεται από το πληροφοριακό σύστημα “Εργάνη”.

ΣΧΕΤΙΚΑ