Νέα στρατηγική για το μεταναστευτικό από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

NEWSROOM
Μεταναστευτικό - μετανάστες, πρόσφυγες Λέσβο
Πρόσφυγες και μετανάστες καταφθάνουν στη Λέσβο / Φωτογραφία: SOOC/Lefteris Partsalis

Το μεταναστευτικό, σύμφωνα και με συνεργάτες του πρωθυπουργού, είναι σήμερα ο μεγαλύτερος «γρίφος» και το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Από τη μία πλευρά υπάρχουν οι έντονες αντιδράσεις κατοίκων ελληνικών χωριών και ακροδεξιών ομάδων για την εγκατάσταση μεταναστών – προσφύγων στις περιοχές τους. Επιπλέον, όμως, υπάρχει και ο παράγοντας των κρατών της ΕΕ που αδυνατούν να διατυπώσουν μια συνεκτική πολιτική καταμερισμού των προσφύγων και μεταναστών.

Στο εσωτερικό μέτωπο, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει και την οξύτατη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία αναλαμβάνει, με τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κατηγορούν τη Νέα Δημοκρατία για κάθε πτυχή του μεταναστευτικού ζητήματος και για το χάος της Μόριας.

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπως και στο υπουργείο Aμυνας, που συνεργάζονται στενά ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα των συνεχών ροών προσφύγων και μεταναστών από τα παραλία της Μικράς Ασίας γνωρίζουν ότι απαιτείται μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα.

Διαβάστε για τη νέα στρατηγική της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό στο iefimerida.

ΣΧΕΤΙΚΑ