Οκτώ αμερικανικές εφημερίδες μηνύουν την OpenAI και την Microsoft για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων

NEWSROOM
Εφημερίδες
Εφημερίδες / Φωτογραφία shutterstock

Νέοι μπελάδες για την OpenAI και την Microsoft με αφορμή δημοσιεύματα εφημερίδων.

Μια ομάδα οκτώ εφημερίδων στις ΗΠΑ μήνυσαν την OpenAI και τη Microsoft ισχυριζόμενες ότι οι δυο εταιρείες τεχνολογίας έχουν «αρπάξει» εκατομμύρια άρθρα ειδήσεων χωρίς άδεια ή πληρωμή για να εκπαιδεύσουν τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης τους.

Ανάμεσα στις εφημερίδες που κατέθεσαν αγωγή σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης βρίσκονται οι New York Daily News, οι Chicago Tribune και οι Denver Post.

«Έχουμε ξοδέψει δισεκατομμύρια δολάρια για τη συλλογή πληροφοριών και την κάλυψη των ειδήσεων στις εκδόσεις μας και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην OpenAI και την Microsoft να εκπαιδεύουν τα μοντέλα τους κλέβοντας τη δική μας δουλειά για να ισχυροποιήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις», δήλωσε με γραπτή του δήλωση ο Frank Pine, της MediaNews Group και της Tribune Publishing.

Οι άλλες εφημερίδες που συμμετέχουν στην αγωγή είναι οι Mercury News, Denver Post, Orange County Register και St Paul Pioneer-Press της MediaNews Group και οι Orlando Sentinel και South Florida Sun Sentinel της Tribune Publishing. Όλες οι εφημερίδες ανήκουν στην Alden Global Capital.

Από την πλευρά τους, Microsoft και OpenAI δεν θέλησαν να σχολιάσουν κάτι σχετικά με την υπόθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ