Έλον Μασκ: Θα απαγορεύσει τις συσκευές της Apple στις εταιρείες του λόγω OpenAI

NEWSROOM
Έλον Μασκ
Έλον Μασκ / Φωτογραφία: Shutterstock

Ο CEO της Tesla τα έβαλε με την Apple με αφορμή τη συμφωνία με την OpenAI.

Ο Έλον Μασκ δήλωσε ότι θα απαγορεύσει τις συσκευές της Apple στις επιχειρήσεις του εάν οι υπηρεσίες της OpenAI ενσωματωθούν στα λειτουργικά συστήματα της κατασκευάστριας του iPhone, καθώς αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια.

Τα σχόλια ήρθαν λίγο μετά το συνέδριο των προγραμματιστών της Apple. Εκεί, ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι οι πελάτες του θα έχουν πρόσβαση στο ChatGPT μέσω της ψηφιακής βοηθού, Siri.

Ο Μασκ ήταν συνιδρυτής της OpenAI, αλλά αποχώρησε στην πορεία και τα τελευταία χρόνια έχει κόντρα με την startup εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης. Στο παρελθόν έχει εκφράσει ανησυχίες με τις επιπτώσεις στην ασφάλεια από την ταχεία ανάπτυξη της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης, αλλά ταυτόχρονα εργάζεται πάνω σε ένα chatbot που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT.

«Αν η Apple ενσωματώσει την OpenAI σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος, τότε οι συσκευές της Apple θα απαγορευτούν στις εταιρείες μου», έγραψε ο Μασκ στο Χ. «Αυτό είναι μια απαράδεκτη παραβίαση της ασφάλειας», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι οι επισκέπτες στις εταιρείες του θα πρέπει να αφήνουν τις συσκευές της Apple κατά την είσοδο τους, τονίζοντας ότι θα φυλάσσονται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Η Apple ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της Apple, η εταιρεία δήλωσε ότι η «ενσωμάτωση του ChaGPT» θα έρθει στα λειτουργικά συστήματα των iPhone, iPad και Mac αργότερα μέσα στο έτος και ξεκαθάρισε ότι τα δεδομένα των χρηστών δεν θα παρακολουθούνται.

«H προστασία απορρήτου είναι ενσωματωμένη κατά την πρόσβαση στο ChatGPT μέσω της Siri», ανέφερε η Apple. «Οι αναζητήσεις δεν αποθηκεύονται από την OpenAI και οι διευθύνσεις IP των χρηστών αποκρύπτονται», πρόσθεσε.

Τα παραπάνω δεν εμπόδισαν τον Μασκ να κάνει νέα επίθεση στην Apple λέγοντας ότι η εταιρεία δεν μπορεί να φτιάξει δικό της AI chatbot και ότι «δεν έχει ιδέα τι πραγματικά συμβαίνει όταν παραδίδουν τα δεδομένα σας στην OpenAI».

ΣΧΕΤΙΚΑ