Αναλυτές: Το iPhone 16 θα εκτινάξει τις πωλήσεις της Apple - Προβλέπουν «μνημειώδη» ζήτηση στην Κίνα

NEWSROOM
Συσκευή iPhone
Συσκευή iPhone / Φωτογραφία shutterstock

Η επενδυτική εταιρεία Wedbush αναμένει αυτό που αποκαλεί «τεράστιο κύκλο αναβάθμισης» για την επερχόμενη σειρά iPhone 16.

Συγκεκριμένα η αισιοδοξία της εταιρείας για την Apple πηγάζει από όσα παρουσίασε η δεύτερη στο συνέδριο των προγραμματιστών τον προηγούμενο μήνα. Η Wedbush πιστεύει ότι η Apple θα μπορέσει να αυξήσει σημαντικά τις πωλήσεις iPhone. Επικαλούμενη τους δικούς τους ελέγχους στην αλυσίδα εφοδιασμού στην Ασία, η Wedbush λέει ότι η ζήτηση για το iPhone 16 θα είναι «μνημειώδης».

Με βάση τα καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία του Μαρτίου 2024, η Wedbush αναφέρει ότι πιστεύει πως η αγορά της Κίνας έχει δει το τελευταίο αρνητικό τρίμηνο ανάπτυξης για το iPhone. Αναμένει ότι θα υπάρξει ανάκαμψη στο τρίμηνο του Σεπτεμβρίου, όταν θα κυκλοφορήσει και η νέα σειρά iPhone.

Ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης

Η Wedbush συνεχίζει να πιστεύει ότι η Apple είναι ο «φύλακας των καταναλωτών» σε ό,τι έχει να κάνει με τις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης. Με την υλοποίηση του Apple Intelligence, στις 2,2 δισεκατομμύρια ενεργές συσκευές παγκοσμίως, η Wedbush λέει ότι οι εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης θα επιδιώξουν να συνάψουν συμφωνία με την Apple.

Η επενδυτική εταιρεία πιστεύει ότι η ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στο οικοσύστημα της Apple θα μπορούσε να προσθέσει 30-40 δολάρια στην τιμή της μετοχής της. Αυτό συμβαίνει επειδή θα φέρει μεγάλες ευκαιρίες κερδοφορίας και θα ενισχύσει τα έσοδα τόσο τις υπηρεσίες της Apple όσο και τις πωλήσεις συσκευών.

Η Apple, εκτός από την συμφωνία με την OpenAI, έχει μιλήσει ανοιχτά για τις συζητήσεις με την Google για την ενσωμάτωση του Gemini στις συσκευές της. Την ίδια στιγμή δεν φαίνεται πρόθυμη να κάνει το ίδιο και με τις υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης της Meta.

ΣΧΕΤΙΚΑ