ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το κτίριο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ/Shutterstock

ΗΠΑ: Η οικονομία κατεβάζει ταχύτητα, ο πληθωρισμός ανεβάζει και η μείωση των επιτοκίων μετατίθεται

Οι «Κασσάνδρες» που προειδοποιούσαν ότι είναι πρόωρο να αναμένονται μειώσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, φαίνεται να επιβεβαιώνονται μετά τη δημοσιοποίηση των χθεσινών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία.
Black Friday

Black Friday: «Προπομπός» για τον ερχομό ύφεσης στις ΗΠΑ

Οι πλουσιότεροι Αμερικανοί περιορίζουν τις δαπάνες τους ενόψει της Black Friday, ένα ανησυχητικό σημάδι για μια οικονομία που μέχρι στιγμής εξαρτάται από την κατανάλωση για να αποτρέψει την ύφεση.
ΗΠΑ: Οι προβλέψεις για την πορεία της οικονομίας το 2024

ΗΠΑ: Οι προβλέψεις για την πορεία της οικονομίας το 2024

Μπορεί ακόμα να βρισκόμαστε στα μέσα Νοεμβρίου, ωστόσο οι προιβλέψεις για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας το επόμενο έτος, έχουν αρχίσει να δίνουν και να παίρνουν. Το ατυχές παράδειγμα του 1990.
Αμερικανική Οικονομία/ Φωτογραφία shutterstock

Καμπανάκι κινδύνου από τη Moody’s για την αμερικανική οικονομία

Ενδεχόμενο «κλείσιμο» της αμερικανικής κυβέρνησης θα «βαθμολογηθεί αρνητικά» όσον αφορά την πιστοληπτική ικανότητα της οικονομίας των ΗΠΑ, προειδοποίησε ο οίκος αξιολόγησης, Moody’s.
ΚΛΕΙΩ ΝΙΚΟΛΑΟΥ /
Joe Biden-Φωτογραφία AP

Δεν αναμένει ύφεση ο Μπάιντεν -«Δυνατή η οικονομία των ΗΠΑ», δήλωσε

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες Τρίτη πως η οικονομία των ΗΠΑ είναι «δυνατή τώρα» και ότι δεν αναμένει να ενσκήψει ύφεση, την παραμονή ομιλίας του για την οικονομική του πολιτική στο Σικάγο.
NEWSROOM /
Fitch: Υποβάθμισε σε «αρνητική» την προοπτική αξιολόγησης του μακροπρόθεσμου αξιόχρεου των ΗΠΑ

Fitch: Υποβάθμισε σε «αρνητική» την προοπτική αξιολόγησης του μακροπρόθεσμου αξιόχρεου των ΗΠΑ

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Rating υποβάθμισε χθες Τετάρτη σε «αρνητική» την προοπτική του μακροπρόθεσμου αξιόχρεου των ΗΠΑ, το οποίο τοποθετεί στη βαθμίδα AAA, την υψηλότερη δυνατή, εξαιτίας του κινδύνου η χώρα να κηρύξει στάση πληρωμών.
NEWSROOM /