Η νούμερο 1 ερώτηση που πρέπει να κάνετε «πάντα» σε μια συνέντευξη για δουλειά

Φωτογραφία: Shutterstock

Τα τελευταία λεπτά μιας συνέντευξης για δουλειά - όταν ο εργοδότης τελειώνει με τις ερωτήσεις του και δίνει το λόγο - είναι χρόνος που δεν θέλετε να σπαταλήσετε.

Κάνοντας έξυπνες, προσεκτικές ερωτήσεις μπορείτε να αποκτήσετε προβάδισμα έναντι των άλλων υποψηφίων και να αποφασίσετε αν ένας ρόλος είναι κατάλληλος για εσάς.

Υπάρχει μια ερώτηση, συγκεκριμένα, που πρέπει να κάνετε «πάντα» σε μια συνέντευξη για δουλειά, υποστηρίζει ο ειδικός καριέρας στο LinkedIn, Andrew McCaskill, σύμφωνα με το CNBC.

«Τι σημαίνει για σας επιτυχία κατά τις πρώτες 90 ημέρες αυτού του ρόλου;».

Ρωτώντας πώς μετράται η επιτυχία στην ομάδα ή την εταιρεία, αποδεικνύετε ότι είστε προνοητικός και κάποιος που θέλει να μάθει τις δεξιότητες που απαιτούνται για να διαπρέψει στο ρόλο, εξηγεί ο McCaskill.

Φωτογραφία: Shutterstock
Φωτογραφία: Shutterstock

Οι πρώτες 90 ημέρες

Οι πρώτες 90 ημέρες μιας νέας θέσης είναι το πιο συνηθισμένο χρονικό διάστημα που χρησιμοποιούν οι εργοδότες για να αξιολογήσουν την καταλληλότητά σας για τη θέση εργασίας και την εταιρική κουλτούρα, προσθέτει ο McCaskill.

«Αυτό δείχνει στον υπεύθυνο της συνέντευξης ότι είστε περίεργοι και σκέφτεστε πραγματικά πώς μπορείτε να τους βοηθήσετε να λύσουν τις όποιες προκλήσεις αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή», λέει.

Με αυτή την ερώτηση, θα καταλάβετε καλύτερα τι είδους καμπύλη μάθησης θα αντιμετωπίσετε και πώς θα αξιολογηθεί η απόδοσή σας.

Η απάντηση του εργοδότη μπορεί να σας κάνει να νιώσετε πιο σίγουροι για τον ρόλο ή να αποκαλύψει κάποιες «κόκκινες σημαίες».

Εάν ο υπεύθυνος πρόσληψης αποφεύγει να διευκρινίσει τα συγκεκριμένα καθήκοντα και τις ευθύνες του ρόλου ή είναι ασαφής σχετικά με τον προγραμματισμό και τις προσδοκίες για υπερωριακή εργασία, «αυτά μπορεί να είναι σημάδια ότι η θέση εργασίας είναι υψηλού στρες», εξηγεί ο McCaskill.

Η ερώτηση αυτή μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε για τυχόν συνεντεύξεις που θα ακολουθήσουν.

«Σας δίνει μια πλεονεκτική θέση σχετικά με τις δεξιότητες και τα χαρακτηριστικά που ο εργοδότης δίνει προτεραιότητα στην πρόσληψη για αυτόν τον ρόλο και ποια γλώσσα χρησιμοποιεί για να περιγράψει τον ιδανικό υποψήφιο, τονίζει ο McCaskill. «Σας βοηθάει να φτάσετε στην καρδιά του τι ψάχνουν», καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ