ΕΦΟΡΙΑ

υπάλληλοι σε εφορία

Eφορία: Χαμηλότερα επιτόκια στις ρυθμίσεις με αναδρομική ισχύ από τον Απρίλιο - Πώς θα γίνει ο συμψηφισμός

Νομοθετική ρύθμιση φέρνει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με την οποία θα προβλέπεται μείωση των επιτοκίων στις ρυθμίσεις χρεών στην εφορία για ένα χρόνο.
Εργασία μέσω Laptop

Εφορία: Γιατί πρέπει οι φορολογούμενοι να επικαιροποιήσουν τα e-mail τους - Αυτόματα πρόστιμα μετά τις 10 ημέρες

Μετά τις αλλαγές που έφερε το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τον νέο Φορολογικό Κώδικα τον Απρίλιο, η επικοινωνία της Εφορίας με τους φορολογούμενους θα γίνεται αποκλειστικά με ψηφιακά μέσα.
Οικονομία, νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα

«Μαστίγιο και καρότο» για τους οφειλέτες του Δημοσίου - Πώς φτάσαμε από το «βουνό» των 107 δισ. να θεωρούνται εισπράξιμα τα 26 δισ. ευρώ

«Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος». Αυτή ακριβώς είναι η γραμμή, πάνω στην οποία θα κινηθούν φέτος οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, προκειμένου να εξαντλήσουν τα περιθώρια είσπραξης από τα χρέη προς τις εφορίες.
φορολογικές δηλώσεις υπολογιστής εφορία ΔΟΥ

Τι αλλάζει σχετικά με την απώλεια των ρυθμίσεων στην Εφορία

Τ ο νέο πλαίσιο που εισάγεται «θωρακίζει» την απρόσκοπτη αποπληρωμή των ρυθμίσεων, ενισχύει τα φορολογικά έσοδα, αυτοματοποιεί την διαδικασία και ενισχύει την διαφάνεια μεταξύ του οφειλέτη και της φορολογικής αρχής.
NEWSROOM /
υπάλληλοι σε εφορία

Αναζητείται «αντίδοτο» στις αρρύθμιστες οφειλές - Δεύτερη ευκαιρία για τις χαμένες ρυθμίσεις

Η είδηση δεν είναι, πλέον, ότι το «βουνό» των χρεών στην εφορία ψήλωσε λίγο ακόμα με το ξεκίνημα της χρονιάς, αλλά ότι η ανταπόκριση φυσικών και νομικών προσώπων στις πάσης φύσεως ρυθμίσεις παραμένει αναιμική.
Φωτογραφία: EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / ΑΡΧΕΙΟΥ

Ψηφιακή η σχέση του φορολογούμενου με την εφορία - Τέλος οι ουρές και η ταλαιπωρία

Αποκλειστικά ψηφιακή θα είναι η σχέση πολίτη Εφορίας από εδώ και στο εξής, γράφοντας έτσι τον επίλογο σε εικόνες του παρελθόντος με τις απίστευτες ουρές και την ταλαιπωρία για χιλιάδες φορολογούμενους.
NEWSROOM /
φόροι εικόνα από εφορία

Εφορία: Πώς μπορώ να δω ηλεκτρονικά τις οφειλές μου με λίγα κλικ

Οι εποχές των ατελείωτων ουρών στην Εφορία αποτελούν παρελθόν, αφού η εξέλιξη της τεχνολογίας και ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δημοσίου τα τελευταία χρόνια έκαναν την εξυπηρέτηση των πολιτών πιο εύκολη.
NEWSROOM /
Εικόνα από την Ερμού

Η μία στις τέσσερις επιχειρήσεις χρωστάει στην εφορία - Λιγότεροι με «φέσια» σε Δημόσιο, τράπεζες

Τα καλά νέα είναι ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με χρέη μειώθηκαν σε σχέση με το 2022. Τα κακά νέα είναι ότι ακόμα κι έτσι ο αριθμός τους παραμένει υψηλός.