ΧΡΕΗ

κόσμος με καπέλα περπατάει στο Μοναστηράκι στην Ελλάδα το καλοκαίρι

«Δόκανο» για τους... πονηρούς του ΕΦΚΑ: Η εταιρία καθαρισμών με τις νοσοκόμες -Ποιοι μπαίνουν στη «μαύρη» λίστα

Μπορεί οι εφορίες να κρατάνε τα… πρωτεία των χρεών, που έφτασαν αισίως τα 107 δισ. ευρώ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι ασφαλιστικές οφειλές είναι λίγες.
ΒΕΠ: Άμεση παύση κατασχέσεων μέχρι την ενεργοποίηση ρυθμίσεων οφειλών και του ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού

ΒΕΠ: Άμεση παύση κατασχέσεων μέχρι την ενεργοποίηση ρυθμίσεων οφειλών και του ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού

«Το ΒΕΠ έχει προτείνει άμεση ενεργοποίηση προσωποποιημένων ρυθμίσεων οφειλών και άμεση ενεργοποίηση ακατασχέτου τραπεζικού λογαριασμού».
NEWSROOM /
Οικονομία, νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα

«Μαστίγιο και καρότο» για τους οφειλέτες του Δημοσίου - Πώς φτάσαμε από το «βουνό» των 107 δισ. να θεωρούνται εισπράξιμα τα 26 δισ. ευρώ

«Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος». Αυτή ακριβώς είναι η γραμμή, πάνω στην οποία θα κινηθούν φέτος οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, προκειμένου να εξαντλήσουν τα περιθώρια είσπραξης από τα χρέη προς τις εφορίες.
Εικόνα από την Ερμού

Η μία στις τέσσερις επιχειρήσεις χρωστάει στην εφορία - Λιγότεροι με «φέσια» σε Δημόσιο, τράπεζες

Τα καλά νέα είναι ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με χρέη μειώθηκαν σε σχέση με το 2022. Τα κακά νέα είναι ότι ακόμα κι έτσι ο αριθμός τους παραμένει υψηλός.
κόσμος σε μαγαζιά σε Ερμού

Τι χρωστούν οι Ελληνες: Υψηλότερο το ιδιωτικό από το Δημόσιο χρέος -Στο μικροσκόπιο τα χρέη νοικοκυριών-επιχειρήσεων

Mετά τη δεκαετή οικονομική κρίση, την πανδημία και το σοκ της ενεργειακής κρίσης, δείχνει αναγκαία μια συνολική επανεξέταση των πολιτικών που εφαρμόζονται.
κόσμος σε πλατεία Μοναστηράκι

«Ομπρέλα» για τους ευάλωτους: Ευνοϊκότερο καθεστώς ένταξης στον Εξωδικαστικό

Η ενεργοποίηση των τελευταίων βελτιώσεων στον Εξωδικαστικό δεν αφορά μόνο στο μεγαλύτερο «κούρεμα» της οφειλής, ούτε στο «πάγωμα» του επιτοκίου στο 3%. Καλύπτει ακόμα περισσότερο τα ευάλωτα νοικοκυριά, εν αναμονή του νέου Φορέα για την πρώτη κατοικία.
Eurokinissi

Νέες διευκρινίσεις για τη ρύθμιση των 72 δόσεων -Ποια χρέη εξαιρούνται οριστικά και αμετάκλητα

Η πλατφόρμα για τα χρέη της ενεργειακής κρίσης έχει ανοίξει, ωστόσο η ύπαρξη “γκρίζων” ζωνών κατέστησε αναγκαία μια νέα εγκύκλιο με διευκρινίσεις και οδηγίες, από τις οποίες ξεκαθάρισε απολύτως το τοπίο για τις οφειλές που δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τη ρύθμιση των 72 δόσεων.