ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

binance

Binance: Eνοχη για χρηματοδότηση Χαμάς - Αλ Κάιντα, κυβερνοεπιθέσεις και διακίνηση ναρκωτικών

Η Binance είχε τόσο χαλαρούς ελέγχους στις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων στο ανταλλακτήριο της, ώστε τρομοκράτες και χάκερ  το χρησιμοποιούσαν επί χρόνια για να διακινούν δισεκατομμύρια δολάρια.
Πληρωμή μέσω ΑΤΜ

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος ερευνά υπόθεση με εμβάσματα από το εξωτερικό προς εικονικές εταιρείες

Ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ερευνά υπόθεση με εταιρείες "φαντάσματα", οι οποίες, μέσω υποκαταστήματος συστημικής τράπεζας στην Αργυρούπολη, ελάμβαναν μεγάλα χρηματικά εμβάσματα από το εξωτερικό και εν συνεχεία γινόταν αυθημερόν η ανάληψή τους με πλαστά παραστατικά στοιχεία.
NEWSROOM /
ΣΔΟΕ

ΣΔΟΕ: Συνελήφθη στην Ελλάδα ο μεγαλύτερος «τραπεζίτης» μεγαλεμπόρων ναρκωτικών της Ευρώπης

Στην «τσιμπίδα» του ΣΔΟΕ βρέθηκε 52χρονος, εις βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σχετικά με διακίνηση χρημάτων στην Ολλανδία, προερχομένων από εμπόριο ναρκωτικών.
NEWSROOM /
Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

ΑΑΔΕ: Εξετάζονται 900 υποθέσεις φοροδιαφυγής και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ για πιθανό ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και μεγάλης φοροδιαφυγής μπαίνουν 900 υποθέσεις ενώ το 2022, ο φορολογικός ελεγκτικός μηχανισμός έστειλε στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες 980 υποθέσεις.
NEWSROOM /
Η Credit Suisse στο κέντρο νέων κατηγοριών για διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος

Η Credit Suisse στο κέντρο νέων κατηγοριών για διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος

Η χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή της Ελβετίας ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε επαφή με την Credit Suisse αφού μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν τα αποτελέσματα συντονισμένων ερευνών του είδους των Panama Papers για μια διαρροή δεδομένων χιλιάδων λογαριασμών που τηρούνταν στην τράπεζα κατά τις περασμένες δεκαετίες.
NEWSROOM /
Τα μεγαλύτερα κράτη-μέλη της ΕΕ ζητούν ενιαίο εποπτικό φορέα για το ξέπλυμα χρήματος

Τα μεγαλύτερα κράτη-μέλη της ΕΕ ζητούν ενιαίο εποπτικό φορέα για το ξέπλυμα χρήματος

Τα μεγαλύτερα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πιέζουν για να εγκαθιδρυθεί νέα εποπτική αρχή που θα αναλάβει από τις χώρες να επιβλέπει τους ελέγχους για ξέπλυμα χρήματος μέσω χρηματοπιστωτικών εταιρειών, έπειτα από μια σειρά σκανδάλων σε ευρωπαϊκές τράπεζες.
NEWSROOM /